Už bausmę – pavardė laikraštyje

Sovietmečiu savotišku miesto metraščiu tapęs dienraštis "Tarybinė Klaipėda" šiandien liudija, kad ano meto miestiečių tarpusavio santykiai neretai būdavo komplikuoti. O suvaldyti kaimynų aistras padėdavo viešumas. Tik anuomet skandalistai bausti gana radikaliai – jų pavardės atsidurdavo laikraštyje ne itin gražios istorijos fone.

Ne vienos sovietmečio komedijos herojai yra konfliktiški kaimynai, besiriejantys su aplinkiniais dėl visiškų smulkmenų.

Toks stereotipas atsirado iš realaus gyvenimo, kuris neretai atsispindėdavo to meto dienraščiuose. Panašių istorijų daug ir "Tarybinėje Klaipėdoje".

Žinoma, vyko draugiškas teismas. Buvo mėginama išsiaiškinti, kas dėl visko kaltas.

Viename laikraščio numeryje buvo aprašytas Žvejų g. 1 namo gyventojų gyvenimas. Žinutėje pabrėžta, kad namas mažai kuo skiriasi nuo kitų.

"Jame 19 butų. Vieną iš jų užima Solomatinų šeima. Vyras ir žmona dirba, turi du vaikus. Šiame name gyvena ir Liubuškinų šeima. Neseniai šio namo gyventojai padavė namų valdybos Nr. 6 draugiškam teismui du pareiškimus prieš Solomatiną. Liubuškina nusiskundė: su ja neįmanoma gyventi, triukšmauja, keikiasi, įžeidinėja kaimynus. Kitas pareiškimas – kolektyvinis. Jį pasirašę 8 gyventojai reikalavo iškelti Solomatiną iš buto, nes su ja neįmanoma gyventi viename name", – rašė "Tarybinė Klaipėda".

Žinoma, vyko draugiškas teismas. Buvo mėginama išsiaiškinti, kas dėl visko kaltas.

"Ir kai draugiškas teismas atidžiai išnagrinėjo šį reikalą, paaiškėjo gana negražus vaizdas. Liudininkai – Demidova, Akinšina, Timofiejeva, Lukjanova ir kiti neneigė, kad Solomatina ir Liubuškina tarpusavyje riejasi, bet kuri šių rietenų iniciatorė – jie nežino ir iškelti Solomatiną iš buto jie nereikalavo. Pasirodo, kad šie liudininkai pasirašė Liubuškino pateiktą pareiškimą jo neskaitydami. Argi galima taip lengvabūdiškai apšmeižti žmogų?" – klausiama laikraštyje.

Dar viena spaudą pasiekusi kaimynų nesutarimų "byla" buvo nagrinėjama namų valdybos Nr. 3 draugiškame teisme.

"Žaliosios gt. Nr. 16 gyventoja K.Česnych nusprendė nieko iš kaimynų neleisti į palėpę ir užrakino ją spyna. Į kaimynų prašymus ji grubiai atsakydavo, o senutę Novak net sumušė. Žinoma, draugiškas teismas padarė reikiamą sprendimą. Bet argi Česnych ne gėda prieš kaimynus, visuomenę? Nejaugi susiginčijus ir iškilus nesutarimams būtina į darbą paleisti kumščius?" – rašė laikraštis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<a href='http://google.lt/>http://google.lt/</a>

&lt;a href=&#039;http://google.lt/&gt;http://google.lt/&lt;/a&gt; portretas
lorem ispum

Bangų 6a gyventoja

Bangų 6a gyventoja portretas
Nu bet pritariu Andriui - kiek daug "lietuvių" gyveno tame name...Matyt tais "šlovingais laikais" visas senamiestis buvo "uzurpuotas" lietuvių....

to Arūnas

to Arūnas portretas
Tu gi gyvenai Bangų 6 А
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių