Uosto vadovo vis dar ieškoma

Kol kas dar tebeieškoma, kas užims kovo pabaigoje iš pareigų atleisto buvusio Valstybinio jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus vietą. Susisiekimo ministerija šį darbą patikėjo privačiai agentūrai. Konkursą planuota skelbti birželio pradžioje, tačiau procesas užtruko.

Atranką vykdo agentūra

Susisiekimo ministerija dar gegužės pradžioje paskelbė, jog pradeda kandidatų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti atrankos proceso paruošiamąjį etapą.

Ministerijos teigimu, kandidatų atranka vykdoma bendradarbiaujant su aukščiausio lygio vadovų paieškos agentūra "AIMS International Lietuva".

Skelbta, kad šis paruošiamasis etapas turėjo užtrukti apie mėnesį. Konkursą planuota skelbti birželio pradžioje.

Tada susisiekimo ministras Rokas Masiulis tvirtino, kad "Klaipėdos uostas yra strateginė valstybės įmonė, todėl ieškoma ypač kompetentingo bei aukščiausius skaidrumo standartus atitinkančio kandidato".

Tačiau kol kas jokių pokyčių nėra, kandidatų paieška tęsiama toliau, kada bus skelbiamas konkursas – neaišku.

Keliami aukšti reikalavimai

Planuojama, kad potencialūs kandidatai, norintys pretenduoti į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus poziciją, turi turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujamo darbo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje, ne mažiau kaip 10 metų praktinio darbo patirtį, būtų įgiję aukštąjį universitetinį išsilavinimą.

Privalumais bus laikoma patirtis tarptautiniame versle ar su transporto industrija susijusioje srityje, rusų ir anglų kalbos žinios.

Atrankų metu bus vertinama kandidatų infrastruktūrinių projektų vystymo patirtis, įmonės strategijos rengimo bei įgyvendinimo žinios, šiuolaikinio verslo principų išmanymas, verslo valdymo žinios, kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

Suabejojo nešališkumu

Buvusio Klaipėdos uosto vadovo A.Vaitkaus skundą dėl atleidimo iš darbo teismas atmetė ir pripažino, kad ministras priėmė teisėtą sprendimą atšaukti jį iš pareigų.

Esą taip buvo "užkirstas kelias įvykti realiam interesų konfliktui".

A.Vaitkus buvo atleistas suabejojus, ar direktorius liktų nešališkas atžvilgiu įmonių, parėmusių jį per savivaldos rinkimus.

Pats A.Vaitkus teismo sprendimą pavadino politiniu, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovai tvirtino, kad tai yra kerštas už uosto vadovo dalyvavimą savivaldos rinkimuose.

Kovo mėnesį vykusiuose savivaldos rinkimuose A.Vaitkus, būdamas "valstiečių" sąraše, iškovojo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario mandatą, tačiau mero rinkimus per antrąjį turą pralaimėjo dabartiniam uostamiesčio vadovui Vytautui Grubliauskui.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai šiuo metu laikinai vadovauja infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uostui

Uostui portretas
Turi vadovauti žmogus turintis smegenų ir patirties toje sferoje One kanceliarinės žiurkės !

Romas

Romas portretas
Neužsivož, nesijaudink. Krovinius uostui parūpina ne direkcija ,o ekspeditoriai ir krovos kompanijos.

Užsivož uostas

Užsivož uostas portretas
be Vaitkaus.. Gal sakau Broilerį ar Gentvilioką pastatykit - tai būtų linksma! Kažin per metus ar per pusmetį uostas bankrutuotų greituoju būdu ir būt parduotas užsienio privatnikams? Žinoma, visų pirma būt užstatytas bankams..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių