Uostamiestyje iš sankryžos dingsta ženklai

Neseniai įrengtoje žiedinėje sankryžoje jau pasidarbavo vandalai. Gyventojai pasakojo, kad iš Minijos, Pilies ir Galinio Pylimo gatvių laikinos žiedinės sankryžos dingo keli ją žymintys stulpeliai.

Klaipėdiečiai tikino matę, kaip po miesto centrą dviračiais dingusius stulpelius vežiojosi paaugliai.

„Mačiau, kad po žiedinę sankryžą važinėję paaugliai tiesiog paspyrė koja tą kuoliuką, tada pakėlė jį ir nusivežė Pilies gatve. Paskui juos, vežiojančius tą stulpelį, mačiau ir senamiestyje“, – pasakojo klaipėdietė.

Tokiu pasakojimu sunkiai galėjo patikėti Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė.

Pašnekovė tikino, jog iki šiol panašių pranešimų apie pavogtas ar suniokotas sankryžos dalis nebuvo gauta.

„Kuoliukai ne šiaip ten stovi, jie yra pritvirtinti, juos nuspirti ar net transporto priemone nudaužti yra gana sudėtinga“, – patikino specialistė.

N.Vedeikienė pabrėžė, kad pavasarį įrengtoje žiedinėje sankryžoje naudoti nauji, specialiai užsakyti stulpeliai, kurie yra itin patvarūs.

„Nuo smūgio jie nenulūžta, o nulinksta, todėl iškart nėra sugadinami, juos gana paprasta atstatyti. Sunku pasakyti, kaip paaugliai galėjo juos išjudinti iš įtvirtinimo vietos“, – stebėjosi vyriausioji specialistė.

Pašnekovė informavo, kad įrengiant naująją žiedinę sankryžą joje buvo pastatyta pusšimtis stulpelių. Vienas jų kainavo 121 litą. Suma už visus kuoliukus siekė daugiau nei 6 tūkst. litų.

Savivaldybės darbuotoja garantavo, kad situaciją bus siekiama išsiaiškinti.

„Tai yra miesto turtas, jo niokoti negalima. Apie kiekvieną tokį chuliganizmo atvejį mes pranešame policijai, siekiame surasti kaltininkus“, – patikino N.Vedeikienė.

Radvilė Zinkevičiūtė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anzelmas

Anzelmas portretas
Gyvate galetu pati nuvaziuoti paziureti,patikrinti.O dabar smirdi savo urve.

Prasymas

Prasymas portretas
Atnaujinkite linijas tame ziede kuo greiciau

Javol

Javol portretas
manau,kad protingai suprojektuota,laikina,sankryza.Nebent ,laikinas linijas reiktu,spalviskai,atnaujinti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių