Taksistams prie Klaipėdos dramos teatro – ne vieta

Net kelis prašymus Saugaus eismo komisijai išsakęs Klaipėdos tarybos narys Andrius Petraitis pritarimo sulaukė tik vienam jų.

Skundžiasi triukšmu

Senamiesčio gyventojai panoro, kad šiaurinėje Žvejų gatvės pusėje tarp Teatro ir Tiltų gatvių būtų draudžiama sustoti, o taksi automobilių vairuotojai persikeltų už Klaipėdos dramos teatro pastato.

„Mes teikiame kelis pasiūlymus. Vienas jų – įrengti taksi automobilių stovėjimo vietas už Klaipėdos dramos teatro Žvejų gatvėje. Buvome bendravę su dramos teatro vadovu, jis tam neprieštaravo. Šis sprendimas padėtų sumažinti triukšmo problemą Žvejų gatvėje. Taip pat bendravome su senamiesčio seniūnaičiu, verslininkais, jie taipogi šiam sprendimui pritaria. Būtų suformuota aiški vieta, kur turi stovėti taksi automobiliai, nes savaitgaliais iki 5 val. ryto Žvejų gatvėje stovi kartais ir 20 mašinų, dauguma – įjungtais varikliais. Patys vairuotojai išlipę bendrauja vieni su kitais ir papildomai kelia triukšmą“, – kalbėjo Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenės pirmininkas, tarybos narys A.Petraitis.

Kitas nuskambėjęs siūlymas – leisti Teatro gatvėje tarp Kepėjų ir Kurpių gatvių automobilius statyti tik lygiagrečiai šaligatvio borteliui.

Miesto transportininkai sutiko

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tarybos nario iniciatyvai pritarė.

Taksi automobilių perkėlimui už dramos teatro neprieštaravo ir Klaipėdos Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas, tačiau dėl statymo būdo Teatro gatvėje jis suabejojo.

Esą dabar žmonės yra pripratę palikti mašinas kampu (nors Kelių eismo taisyklės reikalauja šalia), todėl reikėtų įrengti papildomus kelio ženklus, kurie galbūt vizualiai užterštų senamiestį.

Teatras užprotestavo

Vis tik Saugaus eismo komisijos posėdžio metu paaiškėjo, kad Klaipėdos dramos teatro vadovybė šiukštu nepritaria taksi automobilių perkėlimui prie teatro pastato.

Tai patvirtino ir Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė, ir Klaipėdos dramos teatro vadovo pavaduotoja Asta Monstavičienė.

„Mane labai nustebino bendruomenės teiginys, kad dramos teatras sutinka ir neprieštarauja. Mes kategoriškai nesutinkame, nes turime savo bėdų dėl transporto priemonių statymo. Darbuotojai, kaip ir visi, atvyksta į darbą automobiliais ir vietų trūkumo problema – didelė. Jų nelieka net trims tarnybinėms mašinoms. Teatras dirba be sustojimo, visą savaitę. Administracija – pirmadieniais–penktadieniais, kūrybininkai – antradieniais–sekmadieniais. Be to, taksi statymo vietos yra pažymėtos, tačiau jose būna gana tuščia. Praktika rodo, kad prie kiekvieno baro, esančio senamiestyje, taksi vis tiek stovės“, – dėstė A.Monstavičienė.

„Gerbiamas tarybos nary, prisipažinkite, su kuo šnekėjote? Gal ne su dramos teatro, o komedijos teatro vadovu?“, – juokavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius ir komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis.

Problema – ne teatras, o taksi

A.Petraitis atrėmė šiuo klausimu kalbėjęsis su senamiesčio seniūnaičiu, kuris esą dar pavasarį gavo dramos teatro vadovo pritarimą.

Jo žodžiais, visai šalia Klaipėdos dramos teatro įrengta didelė aikštelė Pilies gatvėje, todėl teatro darbuotojams tai neturėtų būti problema.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas atkreipė dėmesį, kad patys taksistai galėtų stovėti piliavietės aikštelėje, ten, kur niekam netrukdytų.

„Problema yra taksi automobilių vairuotojai, kurie įjungtais varikliais laukia klientų, garsiai leidžia muziką, kalbasi, rūko. Tai tegul Pilies gatvės aikštelėje ir stovi“, – siūlė K.Macijauskas.

Galiausiai komisija nubalsavo neperkelti taksi stovėjimo vietų prie teatro pastato. Pritarta tik vienam politiko prašymui – Teatro gatvėje įrengti papildomus kelio ženklus, nurodančius stovėjimo būdą (šalia bortelio).



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestelenas

miestelenas portretas
Problema kuria galim ispresti akimirksiu. (p.s. esu ~30m vyras kuris pats karts nuo karto dalyvauja naktiniam KLP gyvenime) Sioje gatveje maziausiai reiktu uzdrausti transporta. dienomis aptarnaujantis transportas, ok. Savaitgaliais vienareiksmiskai. Visi ikale gali paeiti pora simtu metru ir prasikvepuoti iki takso, nera tam problemu. sia gatve nuo fakso iki pat storo katino turetu buti be AUTO - tai promedana zmonems ir kavinems, staliukams. Nusagstyti visa gatve lemputem tarp dvieju liniju pastatu ir tegu buna staliukai, suoliukai, gelynai zmonems. Butu antras skveras kaip Frydricho pasazas. Tikiuosi naujas meras Vaitkus taip ir padarys...

Glušių idėjos

Glušių idėjos portretas
Mašinos - seno kledarai, niekada neplaunamos, dvokiančios, vairuotojai - murziai, nesiskutę, neapsikirpę, pirties seniai nematę... Ar tas Tarybos narus- politikos debiutantas- taksistais miesto širdį "papuošti "nori?

Komisara out

Komisara out portretas
padėtis pasikeistu, jei žmonės keltų klausimus pvz Mindaugui Džermeikai, tiek metų gauna iš biudžeto didžiulę alga ir nieko nedaro, tiesiog noro nėra pajudinti savo sėdyne
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    2
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    3
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių