Šventė ateis ir į Reikjaviko gatvę?

Reikjaviko gatvės gyventojai apgailestauja, kad jų namų kiemai vis nesulaukia rekonstrukcijos ir renovacijos, o vaikai priversti eiti žaisti į svetimus kiemus. Savivaldybės atstovai tikino, kad šventė pamažu ateina ir į šių gyventojų gatvę.

Miestiečių skundas pagrįstas

"Prie namo stūkso dvi nenaudojamos smėlio dėžės, kažkada buvusioje krepšinio aikštelėje statomi automobiliai, suoliukų nėra, šaligatviai tragiškos būklės. Į ką reikėtų kreiptis, kad kieme ir vėl galėtų žaisti vaikai, o gyventojai turėtų vietų automobiliams?" – klausė Reikjaviko gatvės gyventoja Kristina.

Savivaldybė irgi gavo gyventojų pretenziją dėl Reikjaviko gatvės 2, 4 ir 6 namų kiemų, kurie virtę automobilių stovėjimo aikštelėmis, vaikams kieme nėra kur žaisti.

"Pernai mes greta esančio namo kieme sutvarkėme buvusią krepšinio aikštelę, ją šiek tiek sumažinome, dalį palikome žaidimams, dalį – automobiliams. Ten pakeitėme krepšinio stovus, nubraižėme linijas. Paaiškėjo, kad tokios pat aikštelės norėtų ir kaimynystėje esančių namų gyventojai. Tačiau jie turi kreiptis į savivaldybę ir pareikšti savo norą, nes kai kurie kaimynai kategoriškai nenori tų aikštelių dėl vaikų keliamo triukšmo", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė.

Pašnekovė patvirtino, kad, kai tik gaus Reikjaviko g. 2, 4 ar 6 namų gyventojų oficialų prašymą dėl vaikų žaidimo aikštelės įrengimo, įtrauks juos į eilę, tačiau šiais metais tas kiemas tikrai nebus sutvarkytas, nes į šių metų planus nėra įrašytas.

Pakaks vietos ir mašinoms

"Šiais metais krepšinio aikšteles atnaujinsime Miško rajone, Kretingos gatvėje. Jei liks lėšų, galbūt sutvarkysime aikštelę ir minėtame kieme Reikjaviko gatvėje. Tačiau tikėtina, kad tai padarysime kitais metais", – teigė I.Kubilienė.

Sykiu iš dalies bus išspręsta ir automobilių statymo problema.

Sutvarkyti vieną tokią aikštelę kainuoja apie 12 tūkst. eurų.

"Nuvyksime į vietą ir įvertinsime, jei situacija analogiška, kaip ir gretimame kieme, kurį sutvarkėme, krepšinio aikštelę kiek sumažinsime, atskirsime kuoliukais, kad mašinos negalėtų įvažiuoti, ir įrengsime atskirą vietą automobiliams", – paaiškino I.Kubilienė.

Pradėjo šaligatvių remontą

Klaipėdos savivaldybė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patvirtino, kad jau atnaujinama ir pati Reikjaviko gatvė.

"Tvarkome visus šaligatvius palei gatvę. Planuojame atnaujinti apie 2,9 kv. m, paklosime daugiau nei 3,5 tūkst. bortelių, bus sutvarkyti šulinių dangčiai. Bendra darbų suma – daugiau nei 180 tūkst. eurų. Žiūrėsime pagal situaciją, ten, kur yra geros būklės šaligatviai, jų nekeisime", – teigė I.Šakalienė.

Darbai bus atlikti už Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšas. Reikjaviko gatvėje prie gyvenamųjų namų laiptinių šaligatviai kol kas keičiami nebus.

"Mes tikrai turime tokių vietų viešosiose erdvėse, kurias verkiant reikia tvarkyti. Turime pakeisti pačios blogiausios būklės šaligatvius, kurie yra iškilnoti medžių šaknų, sutrupėję, nes susidėvėjo", – pridūrė I.Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trombonas

Trombonas portretas
Kada Statybininku pr.-Zardininku gatves kvartalu imsites? Saligatviai kojoms lauzyti, automobiliu visai nera kur statyti... Vien pazadai ir tuscios kalbos.

T

T portretas
Baltijos pr. Krepšinio aikštelės virto automobilių stovėjimo, ir šitiems veikėjamas iš savivaldybės nusispjauti.

Bizunas

Bizunas portretas
40 aiksteliu galejo irengti uz 500 000 euru, ismestu "studijoms"... :D Ir niekas nepasodintas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių