Sukilimo operacijos vado ir jo žmonos perlaidojimo vieta – aiški

Nuspręsta dėl sukilimo operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio ir jo žmonos Reginos Kašubaitės-Budrienės perlaidojimo Klaipėdoje vietos. Vienbalsiu sprendimu nutarta, kad amžinojo poilsio jie atguls Skulptūrų parke prie paminklo „Už laisvę žuvusiems“.

Perlaidojimas planuojamas rudenį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjo Vitalijaus Juškos, yra sudaryta atskira darbo grupė, sprendžianti visus su perlaidojimu susijusius klausimus.

„J. Polovinsko-Budrio ir jo žmonos G. Kašubaitės-Budrienės palaikų perlaidojimo klausimams spręsti ministro pirmininko 2023 m. balandžio 6 d. potvarkiu Nr. 69 yra sudaryta darbo grupė. Ši darbo grupė aktyviai veikia, siekdama įgyvendinti iškeltus tikslus dėl J. Polovinsko-Budrio ir jo žmonos palaikų perlaidojimo – koordinuoja bendrus įvairių institucijų veiksmus, bendrauja su J. Polovinsko-Budrio giminaičiais Amerikoje, sprendžia kitus svarbius uždavinius“, – teigė V. Juška.

Anot jo, Klaipėdai darbo grupėje atstovauja keturi nariai, iš kurių vienas yra uostamiesčio savivaldybės atstovas.

„Todėl galima drąsiai teigti, kad Klaipėdos savivaldybės siekis perlaidoti J. Polovinsko-Budrio palaikus Klaipėdoje ne tik nepasikeitė, o priešingai – sustiprėjo“, – pažymėjo Paveldosaugos skyriaus vedėjas.

Kita perlaidojimo vieta, dėl kurios buvo svarstoma – Kopgalio kapinaitės Smiltynėje.

„Klaipėdos savivaldybės administracijos užsakymu Dainius Elertas ir Kęstutis Mickevičius parengė išplėstinę istorinę pažymą, kurioje nagrinėjo dvi alternatyvas dėl palaikų perlaidojimo – Kopgalio kapinaites ir Klaipėdos senųjų miesto kapinių 1923 m. kompleksą „Už laisvę žuvusiems“. Vienareikšmė ekspertų rekomendacija – palaikus perlaidoti 1923 m. komplekso „Už laisvę žuvusiems“ teritorijoje“, – tikino V. Juška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
> PASTEBĖJIMAS. Nebuvo jokio sukilimo, eilinė - karinė aneksija.

manau

manau portretas
Su visa pagarba, bet aneksiją - okupaciją vadinti sukilimu yra šlykštus melas. Niekas Memelgebiet nesukilo, vietos gyventojai norėjo laisvo miesto statuso, tik persirengę kareiviai "-žali žmogeliukai" okupavo Memel.

tai sukišo

tai sukišo  portretas
į mūsų Skulptūrų parką? Reikėjo dar padėt sunaikinto Kalavijo fašizmo nugalėtojams vietoj. Būtų galėję konseviu beretnikai su karo veteranais ten kasmet peštis. Vis šiokia tokia patriotizmo pramoga konservatnykams
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių