Stringa pinigų paieškos naujojo Sunkiosios atletikos centro statybai

Stringa pinigų paieškos naujojo Sunkiosios atletikos centro statybai. Jis turėtų atsirasti šalia neseniai atidarytos Klaipėdos futbolo mokyklos Paryžiaus Komunos gatvėje. Savivaldybė kartu su Sunkiaatlečių federacija bendromis jėgomis nusiteikę ieškoti finansavimo.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė patvirtino, kad ES pinigų sporto objekto statybai gauti neįmanoma, nes finansuojami tik tie statiniai, kurie turi bendruomeninę paskirtį,  pavyzdžiui, Klaipėdos baseinas.

Šiuo atveju būsimasis Sunkiosios atletikos centras šitų kriterijų neatitinka.

Dėl pirmojo Baltijos šalyse sunkiaatlečių centro statybos finansavimo 2017 m. savivaldybė kreipėsi į tuometį premjerą Saulių Skvernelį, po metų – į Kūno kultūros ir sporto departamentą, pernai pinigų centrui prašyta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje.

"Buvo tikrai labai daug dirbama, kad būtų įgyvendinti Futbolo mokyklos trečiojo etapo, tai yra Sunkiosios atletikos centro statybų, darbai, bet kol kas be rezultatų. Šiuo metu sunkiaatlečiai treniruojasi Sportininkų g. 46 ir Debreceno g. esančiose salėse", – teigė A.Dirgėlienė.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vadovė Elona Jurkevičienė patvirtino, kad šiam centrui reikėtų apie 2 mln. eurų.

Buvo sutarta, kad Klaipėdos savivaldybė prisidės projektavimo darbais, o Sunkiosios atletikos federacijos atstovai buvo pasižadėję ieškoti finansavimo šaltinių.

"Sunkiosios atletikos atstovai buvo labai suinteresuoti šio centro atsiradimu. Jie pažadėjo padėti surasti lėšų. Savivaldybė pažadėjo padėti projektuojant, ir mes padarėme, ką galėjome. O finansavimo šiam objektui nerasta, gal per mažai tarpininkauta?" – svarstė E.Jurkevičienė.

Teigiama, kad Sunkiosios atletikos centro projektas nėra stabdomas, jis įtrauktas į Klaipėdos strateginį veiklos planą, tačiau reikia bendromis pastangomis ieškoti finansavimo šaltinių, kad centras nebūtų statomas tik biudžeto lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių