Stringa Danės skvero kavinės atidarymas

Klaipėdiečiai kone iškart pamėgo jaukiai atnaujintą Danės skverą prie upės ir čia dažnai leidžia laisvalaikį. Tačiau kol kas šioje vietoje vis dar neatsiranda projekte numatytų kavinės ir baro. Kavinės, kuri turėtų veikti ištisus metus, konkurso rezultatai buvo apskųsti, o mobiliojo baro veiklai dar tik paskelbtas konkursas.

Danės skvero rekonstrukcija buvo vienas didesnių ir svarbesnių pastarųjų metų Klaipėdoje įgyvendinamų projektų, tam buvo skirta 10,7 mln. eurų.

Po rekonstrukcijos skvere ne tik įrengtas šiuolaikiškas fontanas su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis, bet ir sumontuota nedidelė scena pradedančiųjų atlikėjų pasirodymams bei moderni terasa.

Atnaujintame skvere nemažai erdvės pritaikyta vaikams, jiems skirti interaktyvūs žaidimai, riedutininkų parkas, laipynės.

Skveras oficialiai atidarytas prieš gerą mėnesį.

Pagal projektą, būtent prie vaikų žaidimo aikštelės turėjo pradėti veikti kavinė, o netoli Biržos tilto – mobilusis baras, tačiau jų kol kas nėra, nors savivaldybės atstovai tikisi, kad po gero mėnesio bent viena šių užeigų atsidarys.

Kavinės veiklai buvo skelbti du konkursai, antruoju bandymu iš dviejų dalyvių pavyko nustatyti nugalėtoją.

Abiejų konkursantų pasiūlymai surinko vienodą balų skaičių ir laimėtoją lėmė komisijos pirmininko sprendimas.

Su laimėtoju gegužės pradžioje netgi buvo pasirašyta sutartis, kuria buvo įsipareigota per 12 savaičių, tai yra iki rugpjūčio pradžios, kavinę atidaryti, tačiau konkurso rezultatus jau po sutarties pasirašymo apskundė antrasis dalyvis ir reikalai užstrigo.

Abiejų konkursantų pasiūlymai surinko vienodą balų skaičių ir laimėtoją lėmė komisijos pirmininko sprendimas.

Dėl to pralaimėjusysis ir kreipėsi į teismą, tikėdamasis, kad rezultatai bus anuliuoti.

Nepaisant to, šiuo metu savivaldybės bei konkurso laimėtojo sutartis nėra negaliojanti, laikinosios apsaugos priemonės nėra pritaikytos.

Todėl savivaldybės atstovai nusiteikę optimistiškai ir tikisi, kad kavinė – laikinasis įrenginys su oranžerija – prie vaikų žaidimų aikštelės dar šį sezoną bus atidaryta.

Ji turėtų veikti ištisus metus.

Šį pirmadienį buvo paskelbtas konkursas ir mobiliojo baro Danės skvere prie Biržos tilto veiklai.

Konkurso dalyvių pasiūlymų laukiama iki liepos 8 d.

Šis baras, skirtingai nei kavinė, čia turėtų veikti ne ištisus metus, o tik nuo balandžio pradžios iki spalio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justina

Justina portretas
Na taip, verkia širdis kai senstant darosi sunku prisitaikyti prie progreso.

Vydune

Vydune portretas
Verkti norisi, kaip už tokius pinigus mano gimtą miestą niokoja. Klaipėdos credo: naikinkim gamtą ir keiskim ja betonu. Cementas Jono kalnelyje, cementinės kapinės Dangės skvere, baisu, jei tas pats laukia Skulptūrų parko. Verkia širdis....

Lankytojas

Lankytojas portretas
Noriu kakūūūūūu........ Oi, nespėjau
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių