Stebina plieskiantys žibintai

Nors artėjant pavasariui temsta vis vėliau, o švinta anksčiau, gatvėse net ir pakankamai šviesiu paros metu veikia šviestuvai. Tai netruko pastebėti klaipėdiečiai, miesto valdžią apkaltinę netaupumu.

Nors rytais uostamiestyje švinta vis anksčiau – apie 7.30 val., tačiau tokiu metu vis dar plieskia ir gatvių apšvietimas.
„Rytais jau kur kas šviesiau, nei buvo žiemą, tačiau važiuodamas į darbą pastebiu, kad vis dar neišjungiamas apšvietimas“, – stebėjosi klaipėdietis.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ direktorius Algimantas Laurinavičius patikino, jog žibintai gatvėse be reikalo nešviečia. Esą apšvietimas kasdien išjungiamas skirtingu metu, mat vadovaujamasi oro sąlygomis.

„Mes turime specialų prietaisą, kuris apšvietimo trukmę reguliuoja pagal numatytą normą. Įjungimo ir išjungimo laikas kiekvieną dieną skiriasi“, – paaiškino A.Laurinavičius.

Pašnekovo teigimu, kasdien žibintai miesto gatvėse pradeda šviesti apie 17–17.30 val., o užgęsta kelios minutės iki 8 val. ryto.
Apniukusią dieną žibintai plieskia ilgiau ir įjungiami anksčiau, o giedrą – išjungiami anksčiau bei įjungiami vėliau.

„Šiemet kelis kartus buvo ilginama norma, todėl dabar išjungiama kiek vėliau. Tai leidžia standartai“, – tikino bendrovės direktorius.

A.Laurinavičiaus teigimu, gatvių žibintai nustoja šviesti tada, kai foninis apšvietimas susilygina su gatvių. Priešingu atveju staiga užgesusios šviesos esą sukeltų stresą vairuotojams.

„Atsižvelgiame ir į saugumą. Juk kartu su gatvių apšvietimu išjungiamas ir perėjų apšvietimas. Kai netikėtai išjungiame, vairuotojams staiga sutemsta“, – dėstė pašnekovas.

Bendrovė jau sulaukė ir besistebinčių klaipėdiečių pastabų. Esą gatvėse šviesu būna per ilgai. Vis dėlto pašnekovas pastebėjo, kad pėstieji neadekvačiai vertina situaciją.

„Stovint gatvėje, žibintų skleidžiama šviesa atrodo kitaip nei vairuojant automobilį. Mes apšvietimą stebime įvairiai – gatvėje, riedant mašinai. Apšvietimo laikrodis nereguliuoja. Jeigu gatvėje dar nepakankamai šviesu ir mes išjungsime žibintus, iškart sumažės matomumas ir padidės eismo įvykių tikimybė“, – pabrėžė A.Laurinavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apta

apta portretas
Kauno orouosto teritorijoje visa para sviecia naujai pastatyti sviestuvai idomu kas uz elektra moka turbut eurosojuzas

tyaip

tyaip portretas
Lempos šviečia dieną, naktį darbuojasi plėšikai, savininkai mašinas laiko tiesiog ant žolynų, o meras per savo valdymo metus suprato tik tiek, kad spaudoje reikia apie save dažnai ir gerai reikštis. Ir visur reklamuotis prieš rinkimus.

neperlenkim lazdos

neperlenkim lazdos  portretas
sakoma , kad lempos šviečia per ilgai t.y. lauke jau senokai ( 15-20 min ) šviesu , o lempos vis dega . Ir aš manau , kad per ilgai . vagių darbo laikas čia ne prie ko :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių