Startavo misija Nemunu prieš srovę

Sekmadienio rytą iš Klaipėdos išplaukė trys jauni bendraminčiai – rusniškis Domantas Laukevičius, kretingiškis Tomas Adomaitis ir klaipėdietis Kęstutis Kvaraciejus. Baidarininkai ryžosi 500 km kelionei Nemunu prieš srovę. Taip norima paraginti onkologinėmis ligomis sergančius žmones nenuleisti rankų ir nepasiduoti sraunią tėkmę primenančiai ligai.

Klaipėdietis K.Kvaraciejus su dviem bendraminčiais pasiryžęs įveikti Nemuną nuo jo vandenis plukdančių Kuršių marių iki Druskininkų.

Papasakoję apie šią idėją Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro darbuotojams bei broliams pranciškonams jie sulaukė pritarimo.

Kasdien baidarėmis numatoma įveikti apie pusšimtį kilometrų. Trijų bičiulių komanda plaukiančiuosius lydės sausuma. Šie žmonės pasirūpins, kad visą dieną irklavę vaikinai turėtų, kur pailsėti ir ką pavalgyti.

"Minijos baidarių" centras davė baidares, o "Neptūnas" parėmė vandeniu. Visa kita daroma savomis lėšomis.

„Turime vieną tikslą – palaikyti sergančiuosius ir paraginti Lietuvos žmones remti Onkologijos centrą. Mūsų santaupų būtų per mažai, bet plaukdami skleisime žinią, kaip centrą galima paremti", – kalbėjo K.Kvaraciejus.

Vyrai startavo sekmadienį liepos 26-ąją 11 val. Klaipėdoje, prie Jono kalnelio. Jeigu Nemuno srovė ir priešinis vėjas nesugadins jų planų, Druskininkus vaikinai pasiekti žada po dešimties dienų. Pakeliui jie susitiks su Rusnės, Panemunės, Smalininkų, Veliuonos, Raudondvario, Kauno, Birštono, Alytaus, Merkinės bei Druskininkų gyventojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pedagoge

Pedagoge portretas
Puikus pasiaukojantis pavyzdys, Kaip sunku plaukti prieš upę, taip sunku pasipriešinti ligai, kovoti su ja. Ryžto ir stiprybės plaukiantiems...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių