Sportuoti galima ir bibliotekoje: klaipėdiečiams – nemokamos treniruotės

Jau kurį laiką Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Kalnupės padalinys miestiečiams rengia nemokamas treniruotes. Klaipėdiečiai kviečiami aktyviai leisti laisvalaikį ir sportuoti kartu su treneriu, kuris moko, kaip treniruotis savo kūno svoriu ir taisyklingai atlikti pratimus.

Vis dažniau akcentuojama, jog sportuoti reikia ne tik dėl gražių kūno formų. Aktyvus ir sveikas gyvenimo būdas gerina sveikatą, savijautą, padeda susitvarkyti su psichologinėmis problemomis.

Neįprastoje sportui vietoje – bibliotekoje kiekvieną ketvirtadienį 12 val. klaipėdiečiai kviečiami į „Upper body“ (liet. viršutinės kūno dalies) vienos valandos trukmės treniruotes, kurios vyksta Kalnupės g. 13.

Šiandien vykstančioje treniruotėje klaipėdiečiai treniruoja ir stiprina savo viršutinę kūno dalį dirbdami savo kūno svoriu arba papildomais nedideliais svoriais.

Dirbti savo kūno svoriu reiškia atlikti tam tikrus pratimus nenaudojant papildomų svarmenų, taip stiprinant raumenis bei sąnarius.

Pasak I. Kanto viešosios bibliotekos Kalnupės padalinio edukatorės Vilmos Sipavičienės, bazinių pratimų atlikimo techniką treniruotėse rodo kvalifikuotas treneris.

„Vasarą sportuojančių turime mažiau, kadangi žmonės išvyksta, tačiau bent keli vis tiek ateina. Skatiname klaipėdiečius sportuoti, bet treniruotėse kiekvienas sportuoja pagal savo galimybes, tiek, kiek gali. Girdime daug gerų atsiliepimų, kad tokia iniciatyva tikrai paskatina gyventi aktyviau“, – teigė edukatorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių