Skurdžios vasaros pramogos pajūryje

Nepaisant to, kad šylant orams lauko kavinės uostamiestyje dygsta lyg grybai po lietaus, pajūryje sumažėjo šiltojo sezono pramogų pasiūla.

Nepaisant to, kad šylant orams lauko kavinės uostamiestyje dygsta lyg grybai po lietaus, pajūryje sumažėjo šiltojo sezono pramogų pasiūla.

Klaipėdiečiai pastebi, kad į pajūrį nedrąsiai atkeliaujant vasarai miestas vis labiau atgyja. Akivaizdžiai daugėja tik šiltuoju metų laiku veikiančių lauko kavinių, terasų, prekybininkų ledais ar vasaros uogomis.

Vis dėlto pirmasis šiųmetės vasaros mėnuo pramogų pasiūla kur kas skurdesnis nei buvo pernai.

Konstatuojama, kad ši tendencija labiausiai palietė dviračių nuomos verslą, susitraukė ir kitų panašių teikiamų paslaugų skaičius. Palyginti su praėjusiais metais, uostamiestyje neatsirado ir visiškai naujų, su šiltojo metų laiko pramogomis susijusių, iniciatyvų.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė informavo, kad, sugretinus šių ir 2014-ųjų skaičius, ne tik pastebimai sumažėjo kai kurių paslaugų teikėjų, bet neatsirado ir naujų.

Drastiškiausi pokyčiai pirmąją vasarą su euru užfiksuoti dviračių nuomos rinkoje. Šiemet uostamiestyje šias transporto priemones nuomojančių verslininkų skaičius, palyginti su praėjusia vasara, skurdesnis net perpus.

Pernai per visus metus savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrius išdavė 11 leidimų mieste nuomoti dviračius. Šiemet kol kas suteikti tik penki tokie leidimai.

"Žinoma, dar praėjo ne visi metai. Tačiau vasara jau beveik įpusėjo, todėl jau galima sakyti, kad nuomotojų yra mažiau", – konstatavo J.Uptienė.

Anot jos, šią vasarą uostamiesčio vaikus džiugina tik penki batutai, o pernai jų buvo septyni.

Tiesa, šiemet vis dėlto išliko dauguma vasaros pramogas ir pernai teikusių verslininkų – traukinukas, kartingai, motorolerių ar poilsio reikmenų nuoma ir panašiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių