Senos mašinos traukė pasivaikščioti Dangės krantine

Šeštadienį prasidėjusią 49-ąją Danės regatą nuspalvino upės krantinėje prie „Meridiano“ surengta senų automobilių paroda.

Uostamiesčio senamiestis šeštadienį paprastai nebūna judrus, o lietingą dieną ypač. Šis šeštadienis tapo išimtimi.

Miesto centre galima buvo išgirsti latviškai, estiškai, rusiškai kalbančius žmones, dauguma jų buvo susiję su regata. Tie, kas patys neirklavo, vaikštinėjo krantine, jiems nebuvo liūdna, nes rudens murzinumą nuspalvino margaspalviai senieji automobiliai.

„Senais kibirais“ pasivadinę retro automobilių mėgėjai tradiciškai parodo visuomenei savo numylėtus senąsias mašinas. Vieniems įdomu sužinoti techninius jų duomenis, kitiems tiesiog gražu pažiūrėti. Todėl krantinė traukė praeivius.

Prieš vidurdienį keturi senųjų automobilių savininkai suskubo ant savo striukių ir bliuzonų vilktis ryškiai geltonus marškinėlius. Kelių jų galvas dabino senoviniais katiliukais, vienas užsisegė metalinį lenktynininko šalną su vokišku užrašu, skelbiančiu, kad svarbiausiai yra saugumas. Taip juokingai pasipuošę vyrai sėdo į keturvietę baidarę. Sekdami susiklosčiusia tradicija jie taip pat dalyvavo regatoje.

Nors rezultatas nebuvo stulbinančiai geras, ryškiaspalvis baidarės ekipažas privertė nusišypsoti vidurdienį Klaipėdos centru vaikštinėjusius žmones. Jeigu oras nelepina, žmonės patys randa sau pramogą, o tuo pačiu nuskaidrina nuotaiką kitiems.


Šiame straipsnyje: Seni kibiraiseni automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
Ar mašinos traukė (t.y., mašinos ėjo, važiavo Dangės krantine), ar žmones traukė pasižiūrėti mašinų Dangės krantinėje. Neraštingumo viršūnė.

Klp

Klp portretas
Dauguma seni rusiski kibirai. Neverti demesio. Okupantu auto.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Na pagaliai Klaipėdos dienraštis išmoko upės pavadinimą parašyt teisingai - Dangė.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių