Šampano purslai prie Klaipėdos santuokų rūmų – tabu

Įsimintiniausią gyvenimo dieną švenčiantys vestuvininkai, iškart po tuoktuvių atkimšdami šampano butelį, pažeidžia įstatymus ir rizikuoja būti nubausti už alkoholinių gėrimų vartojimą viešoje vietoje.

Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriuje jau kelerius metus neleidžiama atkimšti putojančio vyno ar šampano butelių.

Tokio apsisprendimo priežasčių yra keletas. Bene svarbiausia – valstybinėse įstaigose vartoti alkoholinius gėrimus draudžiama.

Kitos priežastys – buitiškesnės. Jaunavedžius sveikinantys artimieji ir draugai paprastai kelia nemažai triukšmo, kuris girdimas ir salėje, kai tuokiami kiti jaunavedžiai.

Be to, jeigu būtų leidžiama būriuotis, sveikinti ir vaišintis rūmų fojė, čia greitai susidarytų tikra spūstis.

Išimtys – tik per lietų

Tomis dienomis, kai vyksta tuoktuvės, pora veja porą, tad Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai iš anksto įspėja, kad po ceremonijos kiekvienas pulkas eitų į aikštę greta rūmų, kur yra pakankamai vietos ir sveikinimo kalboms, ir vaišėms.

"Tik išskirtiniais atvejais, kai trečiadieniais tuokiasi vos kelios poros, o lauke lyja, leidžiame visa tai atlikti rūmų fojė. Tačiau taip atsitinka itin retai", – aiškino Metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Ji nepadarė išimties nė savo pačios dukrai, kuri pernai šiuose rūmuose su išrinktuoju sumainė žiedus.

Skundų dar nesulaukė

Tačiau vos išėję iš Santuokų rūmų ir pokštelėję putojančio vyno butelio kamštį jaunavedžiai gali tapti įstatymo pažeidėjais – juk putojantis vynas yra alkoholinis gėrimas, o jį vartoti viešoje vietoje draudžiama.

1-ojo policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas Arūnas Pužauskas tikino, kad iki šiol nėra girdėjęs apie skundus dėl panašių dalykų.

"Mes neorganizuojame jokių policinių priemonių šioje vietoje ir nemanau, kad mums tai reikėtų daryti. Vestuvės nieko nepiktina. Kai žmonės išeina iš pastato nešini atidarytu šampano buteliu, dėl to konfliktų nekyla. Nesu girdėjęs, jog kas nors policijai praneštų apie tai, kad prie Santuokų rūmų vestuvių dalyviai vartoja alkoholinius gėrimus. Suprantame, kad žmonės ten susirenka ne girtauti, o tik pasveikinti jaunavedžių, – teigė pareigūnas. – Bet jeigu piktas praeivis mus informuotų, privažiuotų patruliai ir nustatytų girtavimo faktą, mes privalėtume bausti."

Ketina imtis prevencijos

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė iki šiol nesusimąsčiusi apie šią situaciją, bet pripažino, kad jaunavedžiai pažeidžia Administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

Ji tikino raginsianti atsisakyti tradicijos vaišintis šampanu viešoje vietoje.

"Bandysime informuoti ir atpratinti besituokiančiuosius nuo šios tradicijos. Tačiau mieste yra daugybė kur kas aštresnių problemų. Todėl norėčiau vadovautis protingumo principais", – teigė K.Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Tai dabar vestuvininkai salėje turi ramiai išklausyti tuos standartinius metrikacijos biuro darbotojo sveikinimus, išeiti iš pokylių salės, tyliai sukalbėti maldą, tyliai atsisėsti į savo automobilius ir dar tyliau išvažiuoti ? Na, eikit jūs su tokias savo reikalavimais patys žinot kur...

zosia

zosia portretas
kur mes ritames?

manau

manau portretas
Kokie zanūdos sumąstė tokį įstatymą vestuvininkams ? Nuo durnumo vaistų nėra. Bomžai prasmirdę alkoholiu fantanuose maudosi - ir nieko. O vestuvių dieną kaip mat prišokę sugadins. Perlenkta lazda, kam iš to nauda ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių