Rudeniui ir žiemai – akį traukiančios permainos

  • Teksto dydis:

Šis ruduo skirtas keistis ir išlaisvinti fantaziją. Plaukų stilistai šiemet atsigręžia į praėjusio amžiaus pabaigą ir kviečia maištauti, rinktis griežtai neapibrėžtas plaukų kirpimų linijas, nebijoti ryškių spalvų. Pasitinkant šaltąjį metų laiką plaukų priežiūros specialistai ragina peržiūrėti bei atnaujinti ir plaukų priežiūros ritualus.

Maištaujantis stilius

Naujas sezonas pokyčių atneša ir į plaukų priežiūros bei įvaizdžio pasaulį.

Bendrovės „Selective Baltic“, Lietuvoje atstovaujančios dviem Italijos profesionaliems plaukų priežiūros prekiniams ženklams – „Insight Professional“ ir „Selective Professional“, direktorė Jolita Kleponienė pastebėjo, kad šių metų rudens ir žiemos plaukų kirpimų bei dažymo srityse persipina praėjusio amžiaus aštuntojo ir devintojo dešimtmečių mados – vyrauja platūs ir sunkūs kirpčiukai bei lengvi, neapibrėžti, plunksniniai kirpimai.

„Nėra apibrėžtumo, griežto tvarkingumo“, – apibendrino J.Kleponienė.

Pašnekovės teigimu, pastebima, kad šiųmetę kirpimų kolekciją įkvėpė maištaujantis devyniasdešimtųjų britų stilius su aštuoniasdešimtųjų ekscentriškais ir įmantrių detalių kupinais kontrastais.

Renkantis plaukų spalvas dizaineriai šviesiaplaukėms šiemet siūlo perlų atspindžius, šio sezono paletėse dominuoja kaštonų tonai su raudonų vaisių atspalviais, pabrėžiami rudi tonai.

„Labai įdomi, žalia smaragdo spalva sruogelėse yra labai madinga šiemet“, – naujovę akcentavo pašnekovė.

Labai įdomi, žalia smaragdo spalva sruogelėse yra labai madinga šiemet.

Svarbiausia – tinkamas pasirinkimas

Pasak J.Kleponienės, svarbiausia plaukų priežiūroje – tinkamai pasirinktos priemonės ir nenaudoti jų daugiau, nei reikia.

„Reikia saikingai, tvarkingai pasirinkti būtent jūsų plaukams tinkamas priemones, o jas renkantis, žinoma, reikia atkreipti dėmesį į metų laiką. Pirmoji taisyklė – vasarą plaukus drėkiname, o žiemą – maitiname. Reikia rinktis tokius šampūnus ir kondicionierius, kurie apsaugotų ir nuo šalčio. Namuose būtina turėti aliejų. Reikia atsižvelgti ir į tai, ar aliejuką naudojate plaukų galiukams, ar galite turėti visam plaukų ilgiui tinkantį, kurį naudosite nuolatos“, – dėstė pašnekovė.

Akcentuojama ir tai, kad žiemą plaukus bei galvos odą būtina saugoti nuo šalčio – dėvėti kepures.

Prasidėjus šildymo sezonui, siekiant išvengti nemalonaus plaukų įsielektrinimo, rekomenduojama naudoti antistatinį aliejuką.

Bendrovės direktorė pabrėžė, kad naudojant žnyples, tiesinant ar garbanojant plaukus būtina naudoti nuo karščio apsaugančias priemones.

Svarbu naudoti tinkamai

Garbanotų plaukų savininkams visus metus rekomenduojama itin drėkinti plaukus, nes tiek natūraliai, tiek chemiškai sugarbanoti plaukai visuomet yra sausi. Norintieji gražiai krentančių garbanų žiemą turėtų naudoti drėkinamąjį šampūną ir maitinamąjį kondicionierių arba kaukę.

Pasak pašnekovės, plaukų kaukę pakanka naudoti kartą per savaitę, tačiau tai būtina daryti tinkamai.

„Kaukę turime dėti ant rankšluosčiu nusausintų plaukų, gerai paskirstyti, galima šiek tiek pašildyti plaukų džiovintuvu, užsidėti kepurėlę ar rankšluostį ir 5 ar 10 min. leisti kaukei atlikti savo darbą. Kaukės tikrai negalima uždėti ir nuskalauti, reikia ją šiek tiek palaikyti“, – dėstė bendrovės direktorė.

Kaukės tikrai negalima uždėti ir nuskalauti, reikia ją šiek tiek palaikyti.

Plaukų kaukes turėtų naudoti visos moterys nuo pat pirmojo plaukų dažymo. Pastebima, kad balzamai ir kondicioneriai veikia momentiškai ir padeda tik palaikyti plaukų būklę, tačiau neatstato jų, negydo.

Naujovė plaukams

Šias ir dar daugiau naujausių plaukų priežiūros bei stiliaus naujovių bus galima atrasti jau šį penktadienį „Švyturio“ arenoje startuosiančiose ir visą savaitgalį vyksiančiose grožio, mados ir stiliaus parodose „Grožis 2019“ ir „Stiliuz 2019“.

J.Kleponienė pasakojo, kad bendrovė „Selective Baltic“ renginio metu švęs savo 8-ąjį gimtadienį, todėl visam asortimentui bus taikoma 30 proc. nuolaida.

„Taip pat numatome ypatingų pasiūlymų, susijusių su skaičiumi 8“, – intrigavo bendrovės vadovė.

Gimtadienį mininti bendrovė savo stende vilios ne tik patraukliomis nuolaidomis bei siurprizais, bet ir pristatys naują plaukų priežiūros liniją. „Pear Sublime“ – prestižinė linija šviesiems plaukams. Prabangia priemonių linija siekiama išryškinti natūralų šviesių plaukų grožį ir spindesį.

Asmeninio archyvo nuotr.

Pabrėžiama, kad perlas – amžino grožio papuošalas, elegancijos ir tobulumo simbolis – rečiausias vandenyno lobis. Paslaptis, slypinti vertingajame rutuliuke, – mikroelementai, išryškinantys įprastą spalvą, spindintys mineraliniai elementai ir aminorūgštys, suteikiantys plaukams nuostabų žvilgesį.

„Natūralių perlų ekstraktas saugo šviesius plaukus, suteikia jiems jaunystės jausmą ir išskirtinį blizgesį“, – dėstė J.Kleponienė.

Pabrėžiama, kad naujosios linijos priemonėmis palepinti plaukai bus iliuminuojami drėkinamosiomis savybėmis, suteikiančiomis unikalų blizgesį. Naujieji produktai regeneruoja plaukus ir suteikia jiems energijos pliūpsnį, sužadina plaukus, išryškinant jų spalvos ir šviesos atspalvių žaismą.

Trys dienos grožiui

Spalio 18–20 dienomis Klaipėdoje startuosiantis tradicinis grožio, stiliaus ir mados renginys, apimantis dvi minėtas parodas, Klaipėdą pavers tikra grožio sostine ir į uostamiestį tradiciškai sukvies gausybę grožio industrijos profesionalų skleisti žinią apie grožį ir jo svarbą žmogaus gyvenime.

Organizatorių teigimu, kasmet vis auganti paroda suburia gausybę grožio industrijos atstovų iš Lietuvos bei užsienio pristatyti šių sričių naujoves.

Todėl visą savaitgalį „Švyturio“ arenos erdvėse vyks įvairūs seminarai bei mokymai grožio sričių profesionalams ir mėgėjams, naujausių produktų pristatymai, bus atliekamos įvairios nemokamos grožio procedūros.

Kaip minėta, parodos dalyviai žada ir patrauklias pristatomų gaminių kainas, todėl šiųmetė

paroda – neabejotinai puiki proga pasiruošti jau įsibėgėjančiam rudeniui bei artėjančiai žiemai, o gal net ir pagalvoti apie žiemos švenčių dovanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Baisiausia kas gali nutikti - tai gimti moterimi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių