Prieš mokslus – į burbulų šventę

Pamažu atsisveikindami su vasara, jaunieji uostamiesčio gyventojai bus kviečiami smagiai praleisti laiką, dalyvaudami nemokamame renginyje – burbuliadienyje "Atgal į mokyklą". Renginys vyks rugpjūčio pabaigoje – 28 d. Jono kalnelyje.

Ypač laukiami iš karo siaubiamos Ukrainos atvykę vaikai, kurie renginyje ne tik smagiai praleis laiką, bet ir gaus dovanėlę – mokyklinę kuprinę.

Pasak organizatorių, burbuliadienyje vaikų lauks įvairios veiklos – burbulai, mėgstamiausių herojų piešimas ant veidų, žaidimai, pramogos, dainos, šokiai, rankdarbiai ir įvairūs užsiėmimai.

Vaikai galės susipažinti, pabendrauti.

Kadangi iki renginio liko dar kelios savaitės, tikimasi, kad atsiras savanorių, norinčių prisidėti prie šventės organizavimo. Apie tai būtina pranešti organizatorių nurodytu e. paštu.

Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovo Jevgenijaus Sokolovo teigimu, šiuo metu Klaipėdos rajone ir mieste gyvena apie pusantro tūkstančio jaunųjų ukrainiečių.

Jevgenijus Sokolovas. Vytauto Petriko nuotr.

"Tai renginys skirtas Lietuvoje gyvenantiems ir iš Ukrainos atvykusiems vaikams, jame vaikai galės susipažinti, pabendrauti. Šiuo metu aktyviai bendradarbiaujame su potencialiais rėmėjais dėl kuprinių įsigijimo. Planuojame, kad bus tik kuprinės, o savivaldybės finansuos kanceliarinių prekių įsigijimą. Kviečiame įmones, fizinius asmenis atnešti naujų kuprinių, kurias galėtume padovanoti", – ragino J.Sokolovas.

Renginys paskutinį rugpjūčio savaitgalį startuos 13 val. ir truks iki 17 val.

Šventę organizuoja Pagalbos ukrainiečiams centras Klaipėdoje ir jų draugai.

"Čia tokia bendra iniciatyva – prisijungė tiek mūsų centras, tiek kiti žmonės, su kuriais buvo organizuojamas renginys, vykęs "Švyturio" arenoje – ukrainiečių vaikų dienos stovykla", – sakė Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių