Prekybos centrui Liepų gatvėje – dvi atidarymo datos

Per rekordiškai trumpą laiką Liepų gatvėje iškilęs prekybos centras duris turėtų atverti dar šiemet, nors statytojai objektą planavo užbaigti tik artėjantį pavasarį.

Statė devynis mėnesius

Bendrovės VPH, kuri vysto šį projektą, partneris Artūras Šukys patvirtino, kad statybos darbai eina į pabaigą.

"Šis objektas atsirado per rekordiškai trumpą laiką – devynis mėnesius. Buvo nugriauti seni pastatai ir pastatytas naujas, 21 tūkst. kv. m ploto prekybos centras", – tikino A.Šukys.

Šioje vietoje Liepų gatvėje stovėjo sovietinių laikų sandėliai, teritorija buvo išvalyta ir paruošta prekybos centro statybai.

4,6 ha ploto sklype buvusi prekybos bazių ir sandėlių teritorija priklausė tarprajoniniam susivienijimui "Žemės ūkio technika".

Atsidarys anksčiau

Objekto vystytojai žadėjo, kad statybos bus baigtos 2020 m. pirmąjį ketvirtį, tačiau patalpų nuomininkai panoro duris atverti kur kas anksčiau.

"Prekybos centrą atidarysime dviem etapais. Viena dalis ims veikti gruodžio antroje pusėje, kita – sausio mėnesį. Gruodį turėtų atsidaryti prekybos centras "Maxima" ir didžioji dalis kitų mūsų nuomininkų. Sausį duris atvers prekybos centras "Senukai" ir likusios parduotuvės", – patikino A.Šukys.

Prekybos centrai ir smulkesnės parduotuvės užims 19,6 tūkst. kv. m plotą.

Šalia prekybos centro įrengtos 567 automobilių vietos. Jos suprojektuotos palei Liepų gatvę.

Į prekybos paskirties statinį įrengti keturi įėjimai. Iš šiaurinės pusės projektuojami iškrovimo ir krovimo vartai sunkiasvorėms transporto priemonėms.

Į sklypą įrengtos penkios įvažos – trys iš Pievų, viena – iš Liepų gatvės, kita turėtų atsirasti iš Šiaurės prospekto pusės.

Pastatas skirstomas į tris funkcines zonas. Sklypo vakarinėje pusėje įsikurs maisto prekių parduotuvė, centrinė dalis – skirta smulkiesiems nuomininkams, o rytinėje pastato dalyje įsikurs statybinių ir pramoninių prekių parduotuvė.

Numatomi keli įėjimai į maisto prekių parduotuvės zoną iš Liepų gavės pusės.

Dirbs veterinarijos klinika

Ką išvys į prekybos centrą užsukę pirkėjai – galbūt jame lauks pramogų zona?

"Šiame prekybos centre pramogų nenumatėme, nes ši teritorija nėra gyvenamoji. Prekybos centras bus skirtas kasdieniams, buitiniams poreikiams tenkinti. Be maisto ir statybinių prekių centrų, čia atsiras didelė veterinarijos klinika, kuri veikiausiai turės veterinaro kabinetą. Bus įvairių ekologiško ir šviežio maisto parduotuvių. Čia bus prekiaujame šviežia mėsa, kitomis prekėmis", – pasakojo A.Šukys.

Statytojai privalėjo nutiesti naują asfalto dangą Liepų gatvėje, buvo pertvarkytos sankryžos, įrengti dviračių takai, apšvietimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežinau

nežinau portretas
A čia kaži Lietuvoje? A kokis ti miestas?

taikos

taikos portretas
labai gerai,kad pastat.ten toks sabaksynas buvo.dabar grazu

>To

>To portretas
je lėksiu aš per gatves kažkur ieškot kavos ir sausainio?.Kol gryšiu visi išmastymai ir paskaičiavimai, kainų sulyginimai išgaruos. Viskas tur būt vienoj vietoj
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių