Pradės Pilies tilto kapitalinį remontą

Šią savaitę turėtų prasidėti Pilies tilto kapitalinis remontas. Tačiau pirmiausia savivaldybė turi pasirašyti sutartį su rangovu, tačiau jos derinimas užtruko.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Romualdas Stasiulis planavo, kad pirmadienį ar antradienį sutartį pavyks pasirašyti.

"Paruošiamieji darbai galės prasidėti iš karto po sutarties pasirašymo. Susitiksime su rangovu ir viską aptarsime", – tvirtino R.Stasiulis.

Į pabaigą artėja ir konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas įrengs laikiną pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą, kol bus pakeltas Pilies tiltas. Vokus su pasiūlymais planuojama atplėšti spalio 30 dieną.

"Susidomėjimo yra. Manome, kad turėtų būti daug dalyvaujančiųjų", – prognozavo R.Stasiulis.

Nors šiemet prasidės Pilies tilto remontas, eismas juo dar nebus uždarytas. Bus remontuojamos statinio atraminės konstrukcijos, sienutės, tilto valdymo patalpa.

Eismą Pilies tiltu planuojama uždaryti kitų metų kovą, pradėjus konstrukcijų remontą. Prieš tai rangovas turės parengti schemą, kaip organizuojamas eismas šių darbų metu.

Vykdant šį projektą ketinama ne tik iš pagrindų suremontuoti tiltą, bet ir sutvarkyti jo prieigas. Bus atnaujintos ant jo vedančių gatvių dalys, lietaus nuotekų tinklai, apšvietimas.

Numatyta pabaigti remontuoti ir krantines, laiptus, dalį Karlskronos aikštės takų, tilto valdymo paviljoną. Atnaujintos bus požeminės perėjos, jų apšvietimas.

Numatoma, kad pagrindiniai tilto remonto darbai bus baigti kitų metų gruodį. Tuomet tikimasi atnaujinti eismą. 2015 metais liks sutvarkyti tik tilto prieigas.

Viso projekto darbų vertė siekia beveik 11,5 mln. litų. Lėšos bus skirtos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos. Bandoma gauti ir paramos iš ES fondų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mda

Mda portretas
Per liūtis, o vėliau pūgas? Kotais man atrodo, kad visi tie darbai susives į celofano užuolaidas, o toliau niekas nieko nedarys. Taip pas mus veik viskas vyksta. Va, kad ir Joniškės gatvės remontas - darbus pradėjo ir nieko nebedarė ilgą laiką. Vėliau pabudo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių