Pliažuose verda gyvenimas

Geri vidurvasario orai vilioja poilsiautojus prie jūros, jų čia pilna kone kasdien. Kai kurie renkasi laukinius paplūdimius, nors ten nebudi gelbėtojai. Tuomet už savo saugumą žmonės atsako patys.

Pačią karščiausią savaitės dieną, antradienį, kai oro temperatūra siekė per 30 laipsnių, Melnragės paplūdimiuose buvo daugybė poilsiautojų, kurie nesibaimino perkaisti.

Ant smėlio gulinėjo šeimos su mažais vaikais, poros ir draugų grupės: vieni deginosi, kiti ieškojo pavėsio po skėčiais, palapinėse ar vėsinosi jūroje.

Pajūrio gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki atkreipė dėmesį, kad žmonės paplūdimiuose privalo nepamiršti pasirūpinti savo ir savo vaikų saugumu.

„Yra daug žmonių, kurie elgiasi atsakingai, bet yra ir tokių, kurie nepaiso gelbėtojų įspėjimų ir nurodymų. Jie nepaiso raudonų vėliavų, gelbėtojų įspėjimų ir net stiprios srovės keliamų pavojų. Kai kurie sako, kad atvyko prie jūros vienai dienai ir esą kaip gali nesimaudyti?“ – kalbėjo A. Siakki.

Gelbėtojų vadovo nesiliauja stebinti tėvai, kurie leidžia vaikams maudytis net tada, kai iškelta raudona vėliava, jie nepaiso ženklų apie duobes ir įspėjimų.

Anot A. Siakki, per karščius poilsiautojai dažnai neįvertina ir savo sveikatos būklės.

„Jie ateina į paplūdimį per pačią kaitrą, nors kenčia nuo aukšto kraujospūdžio, o po to juos dar ištinka ir saulės ar šilumos smūgis. Todėl per karščius labai svarbu gerti daug vandens ir daryti pertraukas nuo saulės vonių. Visada patariame nesinešti į paplūdimį saldžiųjų gėrimų ir rinktis vandenį“, – įspėjo pajūrio gelbėtojų vadovas.

Kai paplūdimys perpildytas, gelbėtojams kasdien tenka ieškoti pasiklydusių vaikų, taip pat medikai teikia pagalbą nuo vapsvų ir bičių įkandimų.

„Kasdien primename, kad žmonės neplauktų už plūdurų, jie privalo atkreipti dėmesį į įspėjamuosius ženklus, ypač ten, kur yra duobės. Šios vietos yra pavojingos. Labai svarbu neuždengti įspėjamųjų ženklų asmeniniais daiktais – rankšluosčiais ar drabužiais. Draudžiama vartoti alkoholį, nes maudantis didėja rizika nuskęsti. Patariame įsidėmėti maudymosi vietą, kad srovės nenuneštų į šoną. Tėvai turi prižiūrėti savo mažamečius vaikus, o jaunesni nei 14 metų vaikai negali būti paplūdimyje vieni“, – vardijo A. Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Logika gerbiamas Aleksandras turi, gerti alkoholi draudziama, bet seimas galvuoja kitaip ir bare papludime gerti gali

IŠVADA

IŠVADA portretas
Manau tiek prie jūros , tiek laukiniuose paplūdimiuose Žmonės už savo gyvybę yra ir turi būti atsakingi patys , o ne kaimynas ar gelbėtojai.

krūmai braška, kopos slenka į jūrą, nepilnametės laukia sen

 krūmai braška, kopos slenka į jūrą, nepilnametės laukia sen portretas
Kurie duoda joms surašyti papiruso, žmonoms namie yra pasakęs, kad vedžioja šunį ryte pliaže, o patys su nepulnametėmus iš Ukrainos atlikę savo reikalus grįžta kaip iš viešinami Paryžiuje linksmi ir atjaunėję
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių