Iš pareigų atšaukiama pasitikėjimą praradusi Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė

  • Teksto dydis:

Vasario 9-oji – paskutinė Klaipėdos socialinės paramos centro direktorės darbo diena. Centro vadovė Diana Stankaitienė atšaukiama iš pareigų, laikinai įstaigai pavesta vadovauti direktorės pavaduotojai Eglei Buivydaitei.

Nuo 2001 metų centrui vadovavusi D. Stankaitienė iš pareigų atšaukiama praradus pasitikėjimą dėl netinkamo įstaigos darbo organizavimo, neužtikrinus, kad įstaigos veikloje būtų laikomasi teisės aktų, racionaliai naudojamos lėšos bei turtas, neužtikrinus veiksmingos vidaus kontrolės sistemos sukūrimo, veikimo ir tobulinimo.

Vadovams yra taikomi aukštesni veiklos ir atsakomybės standartai nei eiliniams darbuotojams. Pasitikėjimo vadovais netekimą gali nulemti negebėjimas tinkamai, nepažeidžiant teisės aktų reikalavimų organizuoti įstaigos darbo, veikti rūpestingai, atidžiai bei kvalifikuotai.

Imtis pokyčių savivaldybę paskatino pastaraisiais metais atliktų patikrinimų rezultatai. Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba pernai atliko auditą dėl transporto naudojimo socialines paslaugas teikiančiose įstaigose. Nustatyta, kad savivaldybės biudžeto lėšos, skirtos keturių tarnybinių automobilių degalams, Socialinės paramos centre buvo panaudotos ne tarnybos reikmėms bei įstaigai padaryta daugiau nei 22 tūkst. eurų turtinė žala.

Fiksuotos galimai įvykdytos nusikalstamos veikos – kelionės lapų klastojimas, įstaigos lėšų pasisavinimas, todėl apie audito rezultatus informuota Klaipėdos apygardos prokuratūra. Dėl įtarimų dokumentų klastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Savivaldybė, kaip darbdavys, taip pat atliko tyrimą dėl šios situacijos. Konstatuota, kad vadovė, atlikdama jai pavestas funkcijas tarnybinių transporto priemonių valdymo ir naudojimo srityje, padarė darbo pareigų pažeidimą, nes neužtikrino racionalaus įstaigos turto naudojimo bei veiksmingos įstaigos vidaus tvarkos ir kontrolės sistemos veikimo.

Kontrolės ir audito tarnyba pernai taip pat nustatė trūkumų dėl viešųjų pirkimų procedūrų vykdymo įsigyjant automobilių remonto paslaugą. Konstatuota, kad nebuvo užtikrintas tinkamas viešųjų pirkimų sritį reglamentuojančių teisės aktų taikymas įstaigoje, o įsigyjant paslaugą, nebuvo užtikrintas racionalus pirkimui skirtų lėšų naudojimas. Tyrimo metu nustatyta, kad įstaiga vieno automobilio remontui per metus išleido daugiau nei 18 tūkst. eurų, kai paties automobilio rinkos vertė – 6-7 tūkst. eurų.

Pagal gautą skundą 2024 m. savivaldybėje buvo baigtas dar vienas tyrimas dėl centre vykdytų viešųjų pirkimų procedūrų įsigyjant mokymų paslaugą. Konstatuota, kad D. Stankaitienė padarė darbo pareigų pažeidimą, nes įstaigoje nesilaikyta Mažos vertės pirkimų tvarkos aprašo reikalavimų – pagrindinių pirkimų principų, procedūrų eiliškumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
visas biudzetines istaigas reikia gerai pakratyti

Ašarai

Ašarai portretas
Gėda turėti kitokias mintis, nei D. Stankaitienės, nes tik jos vienos mintys teisingos ir tik ji viena sugeba vadovauti KSPC !!! Ar ne tai norite mums pranešti?

Ašara

Ašara portretas
Geda komentaruose ieškoti klaidu ir jas komentuoti, skaitykit teisingas mintis visaziniai
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių