Pajūrio verslininkai neranda darbuotojų

Pajūrio verslininkai skundžiasi darbo jėgos trūkumu, praneša TV3 „Žinios“. Esą sezoninių darbuotojų rasti labai sudėtinga, o yra ir tokių, kurie mieliau renkasi pašalpą, nei darbą Palangos kavinėse ar viešbučiuose.

„Turiu pavyzdį, kai žmogus padirbo keletą dienų ir pasakė: „Aš pas tave nedirbsiu, nes aš gaunu socialinę pašalpą – tris šimtus kažkelis litus, gaunu iš Darbo biržos 650 Lt, ir aš susirenku 950 Lt, gulėdamas ant sofos ir žiūrėdamas televizorių“. O čia dar reikia dirbti, kojos sutino“, - naujienų tarnybai pasakojo viešbučio vadovė Valentina Radikienė.

Anot TV3 „Žinių“ sunkiausiai verslininkams sekasi virėjų paieškos. „Nekvalifikuotai darbo jėgai mes negalime pasiūlyti daugiau. O šiek tiek aukščiau stovintiems žmonėms mes galime pasiūlyti prie to minimalaus atlyginimo 200, 400, 500 Lt. Žiūrint, kokia pozicija užimama“, - teigė V. Radikienė.

Tiesa, pajūrio darbdaviai – irgi ne šventieji. Anot TV3 „Žinių“, dažnas darbuotojams sumažina jau sutartą atlygį, algos nukirpimą argumenduodamas nedideliais klientų srautais. O pažadai suteikti nemokamą maistą ir nakvynę esą apsritai pamirštami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zapatdlou

zapatdlou portretas
Išties tai darbuotojai už pašalpą - atlyginimą nenorį sunkiai ir su patyčiomis dirbt, tai ir skundžiasi geri ir nuoširdus verslininkai vergų trūkumu. Teisingai žmonės daro, gal pradžia šiokia tokia bus, su atlyginimo augimu bet kokioje srityje. Manau, kad geras atlyginimas (ir ne tik jis) tikrai motyvuos žmogų dirbti pas vieną arba kitą verslininką Taika.

Vaje

Vaje portretas
Runkeliai baigiasi...

Ieva

Ieva portretas
Tegu neverkia. Pati vasarą ieškojau darbo, tai darbdaviai patys išsidirbinėja kalbėdami. Tai metų per mažai, tai patirties nėra, tai aukštojo nebaigus.. Tikrai skambinau ne vienam darbdaviui ir visi prašo CV į kuriuos net nereaguoja, tai dabar tegu ir sėdi be darbo jėgos arba patys dirba.
VISI KOMENTARAI 25

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių