„Pajūrio“ remontas – be leidimų

Pačiame Palangos centre, J.Basanavičaus gatvėje, vykusios statybos sukėlė įvairioms tarnyboms abejonių, ar kapitalinis "Pajūrio" viešbučio remontas vyksta legaliai. Paaiškėjo, jog Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, radusi pažeidimų, sustabdė darbus, vykusius istorinėje Palangos dalyje.

J.Basanavičiaus gatvėje įsikūrusiame viešbutyje "Pajūris" darbus vykdė net kelios statybų įmonės.

Praeiviams ėmė kilti klausimų, kai sovietiniais laikais garsėjusiame viešbutyje statybininkai ėmė lupti stogo čerpes ir daužyti sienų tinką.

Tuo metu, kai vyko šie statybų darbai, pastato pirmajame aukšte įsikūrusios įmonės tebevykdė veiklą.

Statybų inspekcijos, Kultūros paveldo departamento ir kitų tarnybų specialistai surengė statybvietės patikrinimą, kurio metu nustatyta, kad atliekamas pastato kapitalinis remontas mieste, kultūros paveldo vietovėje, Palangos miesto istorinėje dalyje, vyksta neturint privalomojo savivaldybės administracijos išduoto statybą leidžiančio dokumento.

Jis būtinas tais atvejais, kai išmontuojamos pastato šildymo ir elektros bendrosios sistemos, keičiant laikančiąsias konstrukcijas į blogesnes savybes turinčias konstrukcijas.

"Dėl pažeidimų statytojui surašytas savavališkos statybos aktas ir privalomasis nurodymas nevykdyti jokių savavališkai kapitališkai remontuojamo neypatingojo statinio J.Basanavičiaus g. 9, Palangoje, statybos darbų iki kol nebus pašalinti savavališkos statybos padariniai, fiksuoti liepos 2 dienos savavališkos statybos akte", – konstatavo Statybų inspekcijos atstovė viešiesiems ryšiams Ligita Luščiauskaitė.

Paaiškėjo, jog rangovai vandentiekio tinklus ir elektros instaliaciją ardė ir keitė be įmonių "Palangos vandenys" bei ESO žinios.

"Iš kiemo pusės statybininkai nudaužė fasado apdailą, išėmė langus, nuėmė čerpes nuo stogo ir net keitė stogo gegnes", – apie patikrinimo metu matytus dalykus kalbėjo inspekcijos specialistas Arūnas Dronseika.

Inspektoriai darbus sustabdė, kol rangovai gaus leidimus tokiems darbams, tačiau prieš tai būtina turėti projektinę dokumentaciją.

"Tai yra būtina, nes pastatas yra Kultūros paveldo teritorijoje, vadinamojoje istorinėje Palangos miesto dalyje", – patvirtino Laisvūnas Kavaliauskas, Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyriausiasis valstybinis inspektorius.

"Buvo keičiamos stogo gegnės, tad tai nėra paprastas, o kapitalinis remontas. Apie baudas dar nekalbame, klausimas dar nėra išnagrinėtas iki galo, nustatinėjame pažeidimus", – patikino A.Dronseika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignas

Ignas portretas
Nu jomajo!!! statybos be leidimo!!!! juk pastatas buvo avarinis! Idomu kas tie pavydūs praeiviai kuriemsviskas negerai? Duok dieve kad tvarko! Saunuolis Arturas - palaikau pilnsi. ten jau 20 metu buvo bandziugu irstva. jei sutvarkys - butinai apsilankysiu. Tai suprantu Romanoviniai su savo skalikais loja net putos is zabtu virsta.

cirkininkai

cirkininkai portretas
susiveskite savininka per rekvizitus- bofora. tada paziurekite bylos- manau suprasite kas viska uzsakineja ir daro. pikta kai viska pralosi

palangiškis

palangiškis portretas
Kai nori mušti,lazdą rasi,juk dar taip nesenai šis pastatas buvo puolamas,kad blogai prižiūrinas,o kai prasidėjo remontas,vėl blogai,reiškia kažkam tai labai rūpi,o straipsnis užsakytas,nes visur rašoma ne remontas,o statyba,nors remontas ir statyba du skirtingi dalykai,bet žodis statyba skamba žymiai įtikinau ir pažeidimas įgauna kitą prasmę.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių