Netvarka bado akis klaipėdiečiams

Vienoje pagrindinių miesto gatvių esanti apleista teritorija piktina uostamiesčio gyventojus. Nors sklypo savininkai nuolat įspėjami apie būtinybę tvarkytis, tačiau dažniausiai pažadai apsikuopti taip ir lieka tik kalbomis.

"Daugybė metų praėjo, o vaizdas nepasikeitė. Panašu, kad tik priminti nepakanka – toliau veši žolė, šabakštynai, tvoroje – skylės. Paradoksas, kad visa tai tenka matyti prie Žvejų rūmų" – piktinosi netoliese gyvenantis klaipėdietis.

Adresu Taikos pr. 70 esantis sklypas kelia nerimą ir šalia esančių Žvejų rūmų vadovui Alvydui Juozui Lenkauskui.

"Didelis žemės plotas nuolat apleistas – žolė nepjaunama, viskas apgriuvę. Aplinkinius tai labai erzina. Kadangi tai svetima teritorija, negalime prie jos kišti rankų", – nepasitenkinimą reiškė vadovas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėja Jurgita Drizgaitė patikino, kad dalis sklypo priklauso Lietuvos sporto draugijai "Žalgiris", kita dalis – Klaipėdos miesto savivaldybei.

"Buvo pradėti ir nebaigti statyti pastatas bei gyvenamasis namas. Pavasario pabaigoje atlikome patikrinimą ir surašėme raštišką reikalavimą susitvarkyti. Nes ir čia esantys statiniai – įdomios būklės. Kadangi statybos darbai nėra baigti, jiems negali būti taikoma apleistų statinių sąvoka, todėl situacija ir "kybo" ore. Negalime imtis griežtesnių priemonių, nebent skirti baudą", – aiškino vedėja.

Į apleistų objektų sąrašą yra įtraukiami tik baigti statyti ir neprižiūrimi sklypai.

"Perduodame informaciją Viešosios tvarkos skyriui, kurie ir skiria baudas. Esant tokiai situacijai, sudėtingiausia būna susitarti su bankrutavusiomis įmonėmis ir jų savininkais. Bankroto administratoriai nenori leisti pinigų aplinkos gražinimui", – atskleidė J.Drizgaitė.

Taip pat nemažai bėdų kyla su užsienyje esančiais sklypų savininkais. Anot vedėjos, mieste esti ir daugiau neprižiūrėtų teritorijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Idomu kam priklauso teritorija uz 3-os poliklinikos buities rumu is karto posukis i desine.Man atrodo kad ten skaitosi dar Raudones gtv.Prie saligatvio visa eile uzaugusiu liepu.Tuo saligatviu neimanoma eiti, kadangi liepu sakos jau siekia beveik zeme. Zmones eidami skabo sakas, nes jos remiasi i galvas.Aplink tas liepas gyvenime niekas nevalo, baisus siukslynas, geda ziureti.Jau du kartus skambinau i savivaldybe, zadejo patikrinti, bet ta nesvara taip ir stovi, niekam nerupi, kad tokia mieste tvarka.

jo

jo portretas
"Į apleistų objektų sąrašą yra įtraukiami tik baigti statyti ir neprižiūrimi sklypai." - Tai laikas taisyti įtraukimo į šį sąrašą taisykles.

saulius

saulius  portretas
dziazo festivalis baigesi,kokie dar darbai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių