Netoli Klaipėdos siautėjo audra, virto medžiai

Sekmadienio naktis pajūryje buvo vėjuota, tačiau Klaipėdoje ugniagesiams gelbėtojams darbo nebuvo. Visą naktį iki pat ankstyvo ryto jie pjaustė ir traukė nuo kelių nuvirtusius medžius netoli uostamiesčio.

Sinoptikai neapsiriko, savaitgalis pajūryje – itin vėjuotas. Ši audra šiemet jau bene trečia.

„Mieste neturėjome darbo, matyt, viską, ką galėjo, išgriovė ir patikrino ankstesnės audros“, – patikino Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas.

Naktis gelbėtojams buvo nerami, pirmojo iškvietimo jie sulaukė šeštadienį apie 18 val. Klaipėdos rajone, Rūdaičiuose elektros stulpe užsidegė vėjo blaškomi laidai. Gelbėtojai atvyko pirmi, atitvėrė pavojaus zoną ir laukė atvažiuojančių elektros tiekėjų įmonės darbuotojų.

Apie 21 val. Dauparų seniūnijoje Selenėlių kaime ant kelio nuvirto iškart du medžiai. Vėliau gelbėtojai ant kelio nuvirtusius medžius pjaustė ties Samališkės kaimu, dukart važiavo į Žiaukus, medžiai kelius barikadavo Kretingos bei Šilutės rajonuose.

Vidurnaktį policininkai pranešė, kad Doviluose, Klaipėdos gatvėje didelė medžio šaka pakibo ant elektros laidų, kilo grėsmė, kad laidai nutrūks. Ugniagesiai užtikrino šios vietos saugumą, o kai elektros tiekimas buvo išjungtas, nuėmė šaką ir ją supjaustė.

„Stebime prognozes, laukiame prognozuojamo dar stipresnio vėjo. Kol kas pagalbos prašymų iš Klaipėdos gyventojų nebuvo. Prognozė rodo, kad vėjas pradės dar labiau stiprėti apie 14 val., stiprus vėjas gali siautėti iki 22 val.“, – kalbėjo operacijų vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Šiknanoptikai pirma karta neapsipiso, p.s. Šulija duhas.

pensininkė

pensininkė portretas
na ir pavadinimas netoli Klaipėdos siautėja audra, o ką ar Klaipėdoje nebuvo audros pagal šitą žurnalistę

Klipsciai

Klipsciai portretas
Jau 2 valandas be elektros.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių