Mažieji klaipėdiečiai šventė laisvę

Daugiau nei tūkstantis uostamiesčio pradinukų iš „Vyturio“ progimnazijos ir „Gilijos“ pradinės mokyklos Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą Kovo 11-osios išvakarėse pažymėjo šokio ritmu. Vaikai šoko masinį šokį, skirtą tėvynės laisvei, pagal M.Mikutavičiaus kūrinį „Pasveikinkim vieni kitus“.

Vadinamasis flashmobas – masinis patriotinis šokis Klaipėdos „Gilijos“ pradinėje mokykloje buvo šokamas jau šeštą kartą, o „Vyturio“ mokykloje – antrą.

Šį kartą Nepriklausomybės vaikai Lietuvos laisvę sveikino pagal Marijono Mikutavičiaus dainą „Pasveikinkim vieni kitus“.

Taip jaunieji uostamiesčio patriotai masiniu šokiu mokyklos kieme su mažytėmis trispalvėmis rankose sutinka artėjančią Kovo 11-ąją šventę.

Lietuvos nepriklausomybės atgavimo šventei paminėti choreografiją kūrė ir šokio vaikus mokė šiose mokyklose dirbantis šokių vadovas Rolandas Stonys.

„Per dvi mokyklas šio šokio išmokyta 1,2 tūkst. vaikų. Vaikai ateidavo repetuoti ir per pertraukas. Tam šokiui suburta visa bendruomenė – ir mamos, ir tėčiai, ne tik vaikai. Šitas masinis šokis – labai geras sprendimas paminėti Nepriklausomybės atgavimo dieną, nes norisi ne sėdėti ir kalbų klausytis, o – judėti. Šį kartą šokome pagal M.Mikutavičiaus dainą „Pasveikinkim vieni kitus“. Ar ateičiai mums pakaks patriotinių kūrinių masiniam šokiui? Manau, taip. Mažiausiai 10–20 metų tikrai nepritrūksime“, – pasidžiaugė R.Stonys.

Ankstesniais metais Kovo 11-osios proga „Gilijos“ pradinukai taip pat šoko masinį šokį ir pagal kitas M.Mikutavičiaus dainas – „Trys milijonai“ ir „Aš tikrai myliu Lietuvą“.

„Mes laisvą Lietuvą sveikiname šokiu. Šį šventė jau tapo mūsų mokyklos tradicija. Šitas masinis šokis suteikia bendrystės, pasitikėjimo jausmą. Tai mūsų visos mokyklos bendruomenės gestas, parodantis, jog lygiai prieš 30 metų kovo 11-ąją įgyta laisvė mums yra brangi“, – kalbėjo „Gilijos“ mokyklos vadovė Renata Mikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip sowietiniais

Kaip sowietiniais portretas
laikais vaikus suvarė garbinti. Tik ne Leniną ir Komunistu partiją o įsivaizduojamą laisvę ir liandzbergą:D)

pasibaisėtina

pasibaisėtina portretas
kai kurie komentarai šiurpina. Kokiu reikia būti pašvinkusiu visu kuo, kad puldinėtum vaikus.

klpe

klpe portretas
to jo:....''-Tikiuosi išaugs puiki karta'' ...deje emigrantu (((.... tokia kaip ju teveliu emigrantu mentaliteto ...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių