Mokyklos Klaipėdoje – be higienos pasų

Klaipėdoje dvi gimnazijos ir Lengvosios atletikos mokykla lig šiol neturi higienos pasų, todėl faktiškai negalėtų vykdyti veiklos. Savivaldybės kontrolierės teigimu, gimnazijos baigia įvykdyti higienistų reikalavimus, tačiau dėl sporto mokyklos problemų yra daugiau.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) išduodamas leidimas-higienos pasas liudija, kad įstaigos veikla atitinka visuomenės sveikatos reikalavimus.

Nuo 2019 m. higienistai tokio leidimo neišdavė Vydūno gimnazijai, nes esą per mažai tualetų pagal mokinių skaičių.

Nors jau suremontuoti mokinių tualetai, prie mokyklos išasfaltuotos aikštelės ir įvažų keliai, pakeista grindų danga klasėse, atlikta biologijos kabineto vandentiekio ir kanalizacijos sistemų pertvarka, vis dėlto higienos paso mokykla lig šiol negavo.

"Vydūno mokyklos vadovybė šiemet tris kartus teikė paraiškas, kad gautų higienos pasą. Tačiau rugsėjį NVSC informavo gimnaziją, kad atsisako jį išduoti, nes nebuvo pašalinti visi nustatyti trūkumai", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė.

Esą mokyklos sklype pašalinus nenaudojamus vaikų žaidimų įrenginius liko nelygi danga, be to, įstaigos paraiškoje nenurodytos prie chemijos kabineto pagalbinės patalpos su spinta, kurioje laikomos cheminės medžiagos.

Higienos paso iki šiol negavo ir Vytauto Didžiojo gimnazija, kurioje nebuvo atnaujinta vėdinimo įranga. Šie darbai jau yra atlikti.

"Šiuo metu tiek Vytauto Didžiojo gimnazijoje, tiek Vydūno gimnazijoje yra šalinami trūkumai, tad greitu laiku mokyklos turėtų gauti higienos pasus", – patikino D.Čeporiūtė.

Higienos paso neturi ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla.

Kad įstaigai būtų išduotas šis leidimas, esą būtina keisti pastato-maniežo paskirtį į mokslo arba į mišrią – sporto su mokslu arba keisti mokyklos pagrindinę veiklos sritį – iš neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo į sporto sritį.

"Dar pernai birželį Lengvosios atletikos mokyklos vadovai kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių, kad jis tarpininkautų dėl higienos paso išdavimo, nes visus sprendimus, susijusius su pastato paskirties keitimu, gali priimti tik Klaipėdos savivaldybės administracija. Mūsų žiniomis, iki šiol konkretūs sprendimai nėra priimti", – teigė D.Čeporiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PB

PB portretas
Vydūno gimnazijoje yra tik 1 berniukų ir 1 mergaičių tualetas. Tai reiškia kad keli šimtai vaikų naudojasi vienu wc! Apie kokią higieną gali būti kalba!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių