Misijos tikslas – stiprinti pajėgumus

  • Teksto dydis:

Į mokymo misiją kovinio rengimo centre Vokietijoje išvyko pirmoji Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Žemaitija“ instruktorių grupė, dalyvausianti Europos Sąjungos karinės pagalbos misijoje Ukrainai.

Iki gegužės 15 d. Lietuvos kariai kartu su Vokietijos ir Belgijos instruktoriais dalyvaus Vokietijos vadovaujamoje daugianacionalinėje karių mokymo programoje.

ES organizuojamos „EUMAM Ukraine“ misijos tikslas – stiprinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinius pajėgumus, kad jos galėtų ginti savo šalies teritorinį vientisumą ir suverenitetą nepažeidžiant tarptautiniu mastu pripažintų jos sienų, taip pat apsaugoti civilius gyventojus.

„Į Vokietiją vykstame kaip mokymo grupė, kurios tikslas perteikti žinias bei įgūdžius Ukrainos kariams. Visą užduoties vykdymo laiką skirsime ruošdami už savo šalies laisvę kovojančius karius. Tikimės ne tik perteikti žinias, bet ir patys įgyti patirties, kurią pritaikysime ruošdamiesi savo šalies gynybai“, – mintimis dalijosi Lietuvos pamainai mokymo misijoje vadovausiantis LDK Kęstučio pėstininkų bataliono karininkas kapitonas Tomas Skerstonas.

Misijos metu bus organizuojami baziniai ginklų valdymo, šaudybos, medicinos ir inžineriniai mokymai, vyks kolektyvinis įvairaus lygmens padalinių rengimas, orientuotas į puolimą bei gynybą apgyvendintose ir miškingose teritorijose.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai ukrainiečius apmoko pagal įvairias dvišales ir tarptautines iniciatyvas.

2023 m. Lietuvos kariuomenė įvairiuose mokymuose bei kursuose paruoš iki 2 tūkst. Ukrainos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių