Miesto pinigai – į orą?

Klaipėdos Vydūno gimnazija, spaudžiant šaltukui, klaipėdiečius stebino pravirais sporto salės langais. Prieš pat šildymo sezoną pabaigus renovuoti mokyklą, paaiškėjo, kad visą žiemą salę teks nuolatos vėdinti, nes ten – per karšta.


 

Klaipėdos Vydūno gimnazija, spaudžiant šaltukui, klaipėdiečius stebino pravirais sporto salės langais. Prieš pat šildymo sezoną pabaigus renovuoti mokyklą, paaiškėjo, kad visą žiemą salę teks nuolatos vėdinti, nes ten – per karšta.

Po mokyklos atnaujinimo, kuris baigtas prieš pat šildymo sezoną, Vydūno gimnazijos sporto salės langai beveik nuolat atviri. Salė buvo "vėdinama" ir per mokinių žiemos atostogas, net tada, kai už lango spaudė keliolikos laipsnių šaltis. Gimnazijos vadovas paaiškino, kad tai daroma todėl, kad sporto salėje labai karšta.

"Kiek reikia, tiek taupome. Kai apšiltino mokyklos sienas, sporto salėje tapo labai karšta, be to, ten nėra kitos ventiliacijos – tik tie langai. O šilumos reguliavimas ne nuo mūsų priklauso", – teigė Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas.

Šilumos reguliuotojai dienraščiui teigė, jog vien todėl, kad salėje yra per karšta, sumažinti šildymo visai mokyklai negali, nes tada bus šalta kitose įstaigos patalpose.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė labai nustebo, išgirdusi, kad mokykloje per šalčius langai nuolat buvo atviri.

"Mokykloms taupyti šilumą tarsi ir nėra prasmės, pinigus juk ne jie moka. Bet kad ir kaip ten būtų, šilumą taupyti privalome mes visi. Juk tai yra biudžeto pinigai. Bet kadangi jie patys nemoka, todėl galva dėl to neskauda", – dėstė V.Gembutienė.

Ji sakė, kad problema turėtų būti išspręsta, kai mokyklose bus įrengti šilumos reguliatoriai. Dviejose uostamiesčio švietimo įstaigose jie jau yra, šiais metais turėtų atsirasti dar 18-oje. Tada esą šiluma bus taupoma "prievarta".

Tiesa, po renovacijos Vydūno gimnazija net netaupydama šių metų lapkritį išeikvojo trečdaliu šilumos mažiau nei 2014 m. tą patį mėnesį.

Tačiau panašaus dydžio, kaip ir Vydūno, M.Mažvydo mokykla, kuri nerenovuota, šį šildymo sezoną šilumos sunaudojo beveik tiek pat, kiek ir atnaujintoji gimnazija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko

Ko portretas
nesuprasti, kad langai atidaromi? Privaloma vedinti, nes sie plastikai nepraleidzia oro, nesivedina ir pradeda pelyti. Stai koks blogumas plastiko....bet cia is ubagystes. Teko buti Suomijoje : nemaciau plastikiniu langu!!!

todėl

todėl portretas
tie vaikai vis serga ir serga.Nes nevėdinama patalpa virusams ir baciloms rojus.Gyvenk ir dauginkis

liusia

liusia portretas
Sako mokykloms nerūpi nes ne jos moka, o kas moka P. Gembutienė iš savo algos :)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių