Miestiečiams stinga šviesos

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad rytais per anksti išjungiami gatvių apšvietimo žibintai. Apniukus sudėtinga pamatyti pėsčiuosius. Gyventojų manymu, vakarais žibintai taip pat galėtų būti įjungti anksčiau.

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad rytais per anksti išjungiami gatvių apšvietimo žibintai. Apniukus sudėtinga pamatyti pėsčiuosius. Gyventojų manymu, vakarais žibintai taip pat galėtų būti įjungti anksčiau.

Nepastebi pėsčiųjų

Pasak klaipėdiečio, į darbą jis važiuoja apie 8.30 val. Gatvių apšvietimo žibintai tokiu laiku būna išjungti. Vyras tvirtino, kad tada dar būna pakankamai tamsu. Ypač apniukusiomis dienomis.

„Važiuoji ir sunku pamatyti per perėjas einančius pėsčiuosius, kurie dažniausiai vilki tamsius rūbus ir nesegi atšvaitų, nors tai rekomenduojama. Nelaimė gali greitai įvykti“, – nuogąstavo klaipėdietis.

Vyras prisiminė, kad kažkurią dieną važiavo Liepų gatve pro savivaldybę. Ten piketavo žmonių grupė.

„Kad ten kažkas stovi, pavyko suprasti tik iš šviesių plakatų“, – teigė vyras.

Pasak klaipėdiečio, dėl tamsos problemų gali kilti ir tais atvejais, kai koks nors užsimiegojęs pilietis pamiršta važiuojant įjungti automobilio žibintus.

„Tokią transporto priemonę gali pamatyti paskutinę minutę. O gatvės danga drėgna, stabdymo kelias ilgesnis. Avarijos neišvengtume“, – dėstė vyras.

Klaipėdiečio nuomone, gatvių apšvietimo žibintai turėtų būti anksčiau įjungti ir vakarais.

Padaryti nieko negali

Anot įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinio direktoriaus Algimanto Laurinavičiaus, tam, kad žibintai šviestų priklausomai pagal situaciją, reikėtų prie kiekvieno stulpo pastatyti po operatorių, kuris reguliuotų apšvietimą.

„Savo dispečerinėje turime įrenginį, kuris matuoja šviesos intensyvumą. Yra nustatyta norma, kada gatvių apšvietimas turi būti įjungtas ir išjungtas. Vienoje gatvėje būna tamsiau, kitoje – šviesiau. Dispečeris negali pamatyti, kas darosi vadinamajame Mažajame Kaimelyje ar Giruliuose“, – tvirtino vadovas.

A.Laurinavičius pabrėžė, kad dabar normos yra gerokai padidintos. Anksčiau jos buvo mažesnės, tad žibintai įsijungdavo vėliau, o būdavo išjungiami dar anksčiau.

„Rudenį tokių skundų visada pasitaiko. Vieniems per vėlai įjungiame, kitiems – per anksti. Nesugalvoju, ką būtų galima padaryti kitaip“, – aiškino vadovas.

Išgelbėtų sniegas

A.Laurinavičius tvirtino, kad gatvių apšvietimo įjungimas mieste užtrunka nuo 3 iki 5 minučių, priklausomai nuo oro sąlygų.

Esant geram orui, tai trunka greičiau, prastam – ilgiau, nes reikia daugiau laiko signalui perduoti. Šviestuvai įsijungia ir išsijungia automatiškai.

Vadovas tvirtino, kad tamsai įtakos turi ir sniego nebuvimas. Jei šio atsirastų, iš karto taptų šviesiau.

„Gyventojai galėtų ir nesiskųsti. Šiemet mieste įjungti visi šviestuvai. Yra šviesiau nei pernai, bet kitam vis tiek per tamsu. Apskritai žiema yra tamsus metas. Šviesos reikėtų daugiau, bet jos ne visada yra“, – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
jau tikrai galėtume nustot bambėję. Mieste pagaliau įjungus visus žibintus vietoj buvusių kas antro, tikrai daug šviesiau ir maloniau. Betrūksta pabarastyto sniegiuko. Tada bus šviesiau, bet zysim dėl prastai nuvalytų kelių :-)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių