Mieste pasigesta žydinčių gėlynų?

Miesto gėlynais besirūpinanti įmonė šią savaitę turėtų baigti apsodinti Klaipėdą žydinčiomis gėlėmis. Margaspalviai žiedai bus išsibarstę skirtingose miesto vietose, keliuose tūkstančiuose kvadratinių metrų. Uostamiestyje gėlėms viešose erdvėse sodinti šiemet skirta beveik 147 tūkst. eurų.

Po atnaujinimo Taikos prospekto pėsčiųjų takas klaipėdiečiams užkliuvo ne kartą – iš pradžių dėl nevalomų šiukšliadėžių, dabar – dėl piktžolėmis apžėlusių gėlynų.

Netoli sankryžos su Sausio 15-osios gatve piktžolės nustelbė čia pasodintas gėles.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, kad ši atnaujinta miesto erdvė rangovų dar neperduota savivaldybei.

Tačiau ji pažadėjo, kad šią savaitę situacija turėtų pasikeisti – visame mieste prasidėjo masinis žydinčių gėlių sodinimas.

Vasarinėms gėlėms sodinti miesto viešose erdvėse planuojama skirti 60–65 tūkst. eurų.

„Į stacionarius gėlynus ir vazas bus pasodinta pelargonijų, kelių rūšių begonijų, ramunių, zinijų, lobuliarijų, margenių, gaurių, žydrūnų, ašuočių ir salvijų. Jau apsodintos 36 pastatomos vazos, 216 pakabinamų vazų ir 23 pastatomos tūrinės gėlinės su žydinčiomis gėlėmis, kurios jau yra atvežtos“, – vardijo I.Šakalienė.

Rudenį mieste buvome pasodinę daug tulpių, narcizų ir krokų, šios gėlės gražiai puošė miestą šį pavasarį.

Šiuo metu gėlinės jau pakabintos Kauno gatvės ir Taikos prospekto sankryžoje.

Apsodinti stacionarūs gėlynai šalia Senojo turgaus žiedo, Neringos skvere, Dienovidžio aikštėje ir Melnragės žiede, atnaujintas užrašas iš gėlių „Ačiū medikams“ šalia Herkaus Manto gatvės viaduko.

Šią savaitę gėlėmis bus apsodintos stacionarios vazos K.Donelaičio skvere, Skulptūrų parke, šalia paminklo „Arka“.

„Rudenį mieste buvome pasodinę daug tulpių, narcizų ir krokų, šios gėlės gražiai puošė miestą šį pavasarį. Iš viso gėlėms Klaipėdoje šiemet skirta 146,8 tūkst. eurų“, – teigė I.Šakalienė.

Klaipėdoje gėlynais apsodinta keli tūkstančiai kvadratinių metrų. Numatyta lėšų ne tik daigams, bet ir gėlių priežiūrai – joms ravėti, laistyti.

Taip pat kasmet tenka skirti pinigų ir pavogtiems ar suniokotiems augalams atsodinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjoras...

Senjoras... portretas
Lietuvininkų a. skvere savaitę styrojo nužydėjusios tulpės, nurovus jas, savaitė plyna, sugrėbliuota žemė. Matosi savivaldybės darbų planavimas ir apželdinlmo tempai. Beje pereitais metais(lyginant su ankstesniais) klomba buvo asodinta prasčiausiai. Na ko ir tikėtis, nes šis skveras yra likęs šunų pavedžiojimo vieta.

Nikas

Nikas portretas
Kuo daugiau trinkeliu

Vasara, karščiai

Vasara, karščiai portretas
Ir šiukšles nebeišveža laiku. Džiaugiasi benamiai, varnos ir žuvėdros.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių