Uostamiestis pamažu nusivelka šventinį rūbą

Iš Klaipėdos pamažu dingsta šventiniai akcentai. Šiomis dienomis nupuošta ir iš Teatro aikštės bus išgabenta miesto eglė, netrukus nebeliks ir šventinių gatvių papuošimų.

Klaipėdiečius ir miesto svečius Teatro aikštėje visą šventinį laikotarpį džiuginusi uostamiesčio žaliaskarė netrukus paliks savo „rezidenciją“.

Trečiadienio rytą prasidėjo eglės nupuošimo darbai.

Pasak šventinius renginius organizavusios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ komunikacijos koordinatorės Živilės Lučinskienės, eglė iš Teatro aikštės turėtų būti išgabenta ketvirtadienį. Ji bus smulkinama ir utilizuojama.

„Tokią, kokia ji yra išvežti kainuotų labai brangiai. Ji yra didelė, todėl reikalingi kranai, sunkiasvoris transportas“, – pastebėjo Ž. Lučinskienė.

Jau tapo tradicija, kad per Kalėdas miestą papuošia gyventojų išauginta žaliaskarė. Šiemet 11 m aukščio, 1,3 t. sveriančią puošmeną Klaipėdai padovanojo klaipėdiečiai sutuoktiniai – Igoris ir Svetlana Stepanovai.

Gražuolė sidabrinė eglė į Teatro aikštę baigiantis lapkričiui atvyko iš Dituvos, Krašto gatvės. Šiemetinė eglė išrinkta iš 12 pasiūlytų pretendenčių.

Kartu su nupuošiama egle, šios savaitės pabaigoje iš miesto pamažu ims trauktis ir šventiniai gatvių bei aikščių papuošimai. Tądien kai bus išvežama eglutė ketinama išjungti ir šventinį miesto apšvietimą ir tada pradėti miesto nupuošimo darbus.

Klaipėdos savivaldybės atstovų teigimu, paprastai šventinių papuošimų išmontavimo darbai kiek užtrunka – gali prireikti apie mėnesio.

Tiesa, dalis žiemiškų ir gyventojų pamėgtų akcentų Teatro aikštėje išliks. Čia iki pat vasario 16-osios veiks ypač didelio žmonių dėmesio sulaukusi ledo čiuožykla ir prekybiniai nameliai. Šviesą ir jaukumą kurs girliandų gijos bei toršerais virtę 6 ožekšnių krūmai.

Čiuožykla darbo dienomis veiks nuo 12 iki 22 val., o penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais – nuo 10 iki 22 val. Čiuožimo seanso su savomis pačiūžomis kaina – 1 euras, o čiuožimo seanso su čiuožykloje nuomotomis pačiūžomis kaina – 4 eurai, vaikams – 2 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laura

Laura portretas
Laikas pradėti, laikas ir baigti. Eglė buvo graži, tik užkimšta pramoginiais balaganais. reikėtų skirti miesto aikštę, čiuožyklą, karuseles nuo teatro šventovės ir Taravos Anikės istorijos. Buvo panašu į sugrūstą košelieną. O eglė buvo graži ir skoninga.

Anonimas

Anonimas portretas
Tikimes, kad kitais metais tokios katastrofos nebebus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių