Mažylių džiaugsmui – gausios dovanos

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namai šiemet sulaukė neregėtai daug dovanų. Duris užvėrus vieniems svečiams, į jas jau beldėsi kiti. „Klaipėdos“ dienraščio projektas „Gera daryti gera“, primindamas apie Giruliuose įsikūrusius kūdikių namų globotinius, laukiančius Kalėdų stebuklo, palietė daugelio įmonių atstovų ir paprastų klaipėdiečių širdis.

Nenorėjo viešintis

Projekto „Gera daryti gera“ šios savaitės socialinis partneris panoro likti nežinomas. Įmonė nepanoro skelbtis, nors savo iniciatyva užkrėtė ir kitus klaipėdiečius padėti kūdikių namams.

Dienraščio „Klaipėda“ redakcijos darbuotojos Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorei Aušrai Nikolajevienei vakar perdavė socialinio partnerio dovaną ir linkėjimus.

Klaipėdos rajone įsikūrusi įmonė skyrė tūkstančio litų paramą, už kurią kūdikių namų atstovai nusprendė nupirkti naują televizorių vaikų grupėje.

„Juk mums reikia kartais pažiūrėti animacinius filmus. Dviejose grupėse lyg ir bus televizoriai, o viena būtų likusi be jo. Todėl esame labai dėkingi šiems žmonėms, kurie mūsų nepamiršo ir dovanojo tokią puikią dovaną. Visa mūsų bendruomenė šiai įmonei linki, kad ji būtų palytėta Kalėdų angelo sparno. O kūdikių namų vaikučiams suteiktas džiaugsmas tegul pasilieka jų širdyse“, – kalbėjo A.Nikolajevienė.

Linkėdama sėkmės projekto „Gera daryti gera“ socialiniam partneriui, A.Nikolajevienė tikino, kad puikiai supranta įmonę, kuri nepanoro reklamuotis.

„Ne jie vieni tokie, šiemet ir daugiau atėjo žmonių, kurie nenorėjo viešintis. Gavome dovanų, kurias žmonės dovanojo anonimiškai“, – pasakojo kūdikių namų vadovė.

Vaikų prašymams – pirmenybė

Klaipėdos rajone įsikūrusios gamybinės įmonės atstovė tikino, kad nors kompanijoje daugiausia dirba vyrų, tačiau visi vienbalsiai sutiko paremti kūdikių namus.

„Juk ir vyrai yra tėvai. Kiekvienas iš mūsų, kurie augina vaikus, tikrai negalime atsakyti, kai reikia paramos patiems mažiausiems ir likimo nuskriaustiems. Juk tokie mažyliai savęs apginti negali. Todėl kažkas iš suaugusiųjų turi jais pasirūpinti“, – kalbėjo įmonės atstovė.

Moteris tikino, jog įmonės darbuotojai perdavė šilčiausius linkėjimus kūdikių namų personalui.

„Darbuotojoms linkime sveikatos, stiprybės, šilumos, nes jų meilės turi užtekti ne tik saviems, bet ir svetimiems vaikams. Tačiau manau, kad svetimais šių vaikučių jau niekas nepavadintų“, – jautriai kalbėjo pašnekovė.

Įmonė ne pirmą kartą paremia įvairias organizacijas ar įstaigas.

„Rėmėme neįgaliųjų rekreacijos ir sporto klubą „Kentauras“, SOS vaikų kaimą, lopšelį-darželį „Pagrandukas“. Iš tiesų – gera yra daryti gera ir net nelaukiame dėkingumo už tai. Labiausiai norime pagirti tuos, kurie dirba tokį sunkų darbą. Linkime, kad jų entuziazmas neišblėstų ir kuo mažiau gyventojų būtų kūdikių namuose“, – linkėjo įmonės atstovė.

Akcija sujaudino ir užkrėtė

Projekto „Gera daryti gera“ socialinis partneris, sutikęs finansiškai padėti kūdikių namams, paskatino ir daugiau gerų darbų.

„Po pirmosios projekto publikacijos sulaukėme labai daug dėmesio. Žmonės buvo be galo sujaudinti. Pernai tikrai taip nebuvo, šitiek gerumo šiemet. Negalėjau patikėti, kad tiek daug puikių žmonių. Vakar kreipėsi mažutė organizacija, sakydama, kad apie mus sužinojo iš projekto „Gera daryti gera“. Žmonės teiravosi, kuo gali padėti“, – tikino A.Nikolajevienė.

Vadovė džiaugėsi, kad svajonės išsipildė su kaupu – vieną televizorių mažylių grupei žadama pirkti už projekto „Gera daryti gera“ socialinio partnerio paramą.

„Kitus du padovanoti pažadėjo žmonės, kurie taip pat nori likti neįvardyti. Gavome pažadą, kad net turėsime naują fotoaparatą, nes norime įamžinti mūsų augančius mažylius. Sulaukėme labai daug gražių dovanų ir šiltų žodžių“, – pasakojo A.Nikolajevienė.

Visiems padėjusiems ji dėkojo ir išsyk atsiprašė, kad neįmanoma išvardyti kiekvieno, kuris pradžiugino kūdikių namų mažylius bei darbuotojus.

„Visų aplankiusiųjų dėmesys mums buvo labai svarbus ir kiekvienam už gerumą jaučiame dėkingumą. Tikimės, kad kiekvienuose namuose per šias Kalėdas nusileis gerumo angelas“, – dėkinga buvo A.Nikolajevienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš šalies

iš šalies portretas
Sveiki... Dažnai vaikštau Girulių mišku, kur randasi Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikiu namai, męs dažnai sustojam ir pasidomime apie vaikus... Vieną dieną vaiščiodamas, tai buvo Kaledų švenčių dienomis, pastebėjau įtartiną situaciją, kiek žinau vaikų namai gavo daug dovanų ir labdaros, bet ne pagrindiniu taku,o gana slapčia ir įtartinai į lengvojo automobilio atvirą bagažinę buvo kraunamos supakuotos dovanos ir tai darė kiek pasidomėjau šių namų direktorė Aušra Nikolajevienė, man pasidarė labai įtartina ir padariau keletą foto nuotraukų, bet jos gana prastos kokybės, nęs fotografuotos per atstumą ir ne iš modernaus telefono aparato. Bet aš jas išsiunčiau kur priklauso

kur toje

kur toje portretas
nuotraukoje kūdikiai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių