LGBT eitynėms Klaipėdoje nesakoma „ne“

Savo homoseksualumo neslepiančio Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus pasakyta frazė apie "Kaunas pride" sėkmę ir ketinimus panašias eitynes surengti uostamiestyje įaudrino klaipėdiečius.

Pasak Laisvės frakcijos politiko, renginys parodė, kad žmogaus teisės yra ne tik sostinės klausimas.

"Manau, kad tai yra savotiška prarasta Kauno nekaltybė. Žmogaus teisės yra ne tik Vilniaus, bet ir kitų miestų, bei regionų reikalas, – kalbėjo T.V.Raskevičius. – Manau, kad dabar reikia judėti į Klaipėdą."

Tačiau uostamiesčio vadovai neskuba kategoriškai sakyti savo nuomonės galimų eitynių Klaipėdoje klausimu.

Daugiau nei prieš savaitę patyčių tema surengtos konferencijos atidaryme sakydamas kalbą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas užsiminė, kad uostamiestis yra laisvesnis ir tolerantiškesnis nei kiti Lietuvos miestai. Kartu jis pabrėžė – nors čia netaikoma diskriminacija pagal jokį požymį, bet protekcijų Klaipėdoje taip pat neverta tikėtis.

V.Grubliauskas apsirgo ir kol kas dar nedirba, jo darbą dabar atlieka Laisvės partijos narys, vicemeras Arvydas Cesiulis.

Pozicija: vicemeras A.Cesiulis nelinkęs svarstyti  renginio, kol jį surengti nėra prašoma. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Jis patvirtino, kad meras vis dar serga, bet jau sveiksta, jo nedarbingumas pratęstas iki penktadienio.

"Nežinau, kaip dėl nekaltybių, bet aš reaguoju labai paprastai – žmogus, kaip nori, taip ir šneka. Jeigu viena ar kita organizacija, nesvarbu, kokio ji yra pobūdžio, pareikš norą atvykti į Klaipėdą ir kažką demonstruoti, įstatymų nustatyta tvarka tas klausimas bus svarstomas. Bet norėčiau akcentuoti, kad tai niekaip nesusiję su tuo, kad aš priklausau Laisvės partijai. Esu labai labai užimtas ir turiu prisipažinti – esu kaltas, bet partinėje veikloje faktiškai nedalyvauju. Manęs nebuvo pasiekę pageidavimai surengti eitynes Klaipėdoje", – teigė vicemeras.

Pasak jo, demokratinėje valstybėje, kas neprieštarauja įstatymui, tas yra leidžiama, nepažeidžiant galiojančios tvarkos bei apribojimų dėl pandemijos.

A.Cesiulis priminė, kad Klaipėda dabar priskiriama juodajai zonai dėl užsikrėtimų COVID-19 atvejų skaičiaus, ir teigė vien dėl to dabar masiniuose renginiuose, kad ir kokie jie būtų, vengtina dalyvauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Majus

Majus portretas
matau etatiniai troliai apie gėjų santykių ir sekso specialistai tikriausiai viską išbandė

Lina

Lina portretas
Ar galit kas paaiškint, kodėl jie visur nori paeiti?, ta prasme, kam visuose miestuose paradai. Na, žinom apie LGBT, ką dar norima ištransliuoti?

ES gyventojas

ES gyventojas portretas
Pedofilai ! Iskrypeliai , ligoniai ... gydit jus visus lgbt .... nevieta zioj zemej jums ... I sibira !
VISI KOMENTARAI 92

Galerijos

Daugiau straipsnių