Kur yra paspirtukų vieta?

Klaipėdiečiai pastebėjo, kad, pavasarį į gatves išriedėjus paspirtukininkams, padaugėjo ne tik avarinių situacijų, Kelių eismo taisyklių pažeidėjų, bet ir įvairiose miesto vietose besimėtančių paspirtukų.

Kas juos prižiūri?

Gyventojai vis piktinasi, kad jaunimas elektrinius paspirtukus palieka kur nori: prie parduotuvių įėjimų, vidury parko, šaligatvio.

Feisbuko grupėje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ viena moteris įkėlė nuotrauką su įrašu, kad Nemuno g. 139, šalia vienos degalinės, konteineryje – paspirtukas.

Žmonės juokavo, kad ten jam – tinkamiausia vieta, kadangi būtent dėl neatsargių paspirtukininkų nutinka įvairių nemalonių incidentų, per kuriuos nukenčia niekuo dėti asmenys.

Vien per praėjusią savaitę uostamiesčio pareigūnai įspėjo per 30 paspirtukininkų. Aštuoni jais važiavę nepilnamečiai nedėvėjo šalmų, kiti važiavo dviese, o tai – griežtai draudžiama.

Tad nors paspirtukininkai kontroliuojami, jiems skiriamos baudos, kyla klausimas, ar kas nors prižiūri bet kur paliekamus paspirtukus?

Jeigu pažeidimai kartojasi ir sulaukiame skundų, blokuojame tokius vartotojus laikinai arba visam laikui.

Užtenka įspėjimo

Pasak „Bolt“ operacijų vyriausiojo specialisto Beno Jurlovo, yra tam tikra strategija, kurios laikantis sprendžiamos paspirtukų parkavimo problemos.

„Pirmiausia netvarkingai paliktą paspirtuką užfiksuoja dirbtinio intelekto sprendimas, kuris išsiunčia perspėjančią žinutę. Daugumai vartotojų to pakanka. Jeigu matome, kad konkretaus vartotojo atveju edukacija neveikia – į pagalbą ateina mūsų „Bolt Patrol“ tarnyba. Ne tik perstatome netvarkingai paliktus paspirtukus, bet ir kalbamės asmeniškai su vartotojais, kuriems parkavimo klausimais yra kur pasitempti. Galiausiai, jeigu pažeidimai kartojasi ir sulaukiame skundų, blokuojame tokius vartotojus laikinai arba visam laikui“, – tikino B. Jurlovas.

Benas Jurlovas. „Bolt“ nuotr.

Būta ir vandalizmo atvejų

Jis taip pat neslėpė, kad nors ir retai, bet vis dėlto Klaipėdoje yra paspirtukų vagysčių.

„Vandalizmo atvejų Klaipėdoje, kaip ir kituose miestuose, pasitaiko, tačiau labai retai. Kiekvieną tokį atvejį aiškinamės. Jeigu padaryta reikšminga žala, informuojame ir policiją“, – sakė „Bolt“ atstovas.

Norint pranešti apie netinkamoje vietoje paliktą paspirtuką arba pastebėtą netinkamą elgesį su juo, patogiausia tą padaryti atsidarius „Bolt“ programėlės paspirtukų žemėlapį ir kairiajame apatiniame jo kampe spustelėjus šauktuką.

„Ilguoju laikotarpiu kelionių kiekis elektriniais paspirtukais Klaipėdos mieste tolygiai auga, o mes stengiamės, kad gyventojams jie būtų pasiekiami patogiose vietose. Kartais populiariausi vartotojų maršrutai nulemia didesnį paspirtukų kiekį vienoje vietoje, tačiau mūsų komanda reguliariai pasirūpina, kad jie netrukdytų kitiems eismo dalyviams ir vėl atsirastų ten, kur kelionių paklausa didžiausia“, – tvirtino pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Kai randu kieme prie įėjimo, nepatingiu pastatyti prie šiukšlyno.

Anonimas

Anonimas portretas
Paryžiuje paspirtukų nuoma jau uždraudė. Traukinys pajudėjo.

jis

jis portretas
chaosas su tais paspirtukais ar nuomotais ar nuosavais, laksto visi kaip akis išdegę. Kodėl daugumoje vakarų sostinių jų nėra? Infrastruktūros neturime, tai laksto šaligatviais besmegeniai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių