Kruša nusiaubė gyventojo terasą

Ketvirtadienį pajūryje siautėjusi audra pridarė nuostolių pajūrio gyventojams. Kruša smogė Būtingei, gyventojų stogus ir terasas sudaužė kelių centimetrų dydžio ledų kamuoliukai, Klaipėdos rajone žaibas kirto į gandralizdį.

Karštų orų periodas pajūryje baigėsi smarkia liūtimi, tačiau tamsūs audros debesys vienur formavosi dar vidurdienį, o kitur siautėjo vakarop.

Būtingėje esančios sodų bendrijos „Darba“ gyventojas tikino patyręs nemenkų nuostolių, kai, sugrįžęs į namus, išvydo sudaužytą terasos stogą.

„Dirbau Palangoje, tad ten tik smarkiau palijo. O Būtingėje jau būta smarkios krušos. Pastebėjau, jog įstiklintoje terasoje pilna vandens. Tik tuomet pamačiau, jog ledų kruša kai kur kiaurai perėjo stogą. Jis dengtas specialia, kieto plastiko danga. Teko kviesti draudikus, nuostoliai bus nemenki“, – pasakojo gyventojas.

Beje, Šventojoje, kuri yra vos už šešerių kilometrų, tokios krušos net nebuvo. Vietiniai gyventojai socialiniuose tinkluose pasakojo, jog smarkus lietus nesugadino nuotaikos į pajūrį besirenkantiems baikerių ir muzikos festivalio "Beach Bike Fest 2019“ dalyviams.

Tačiau stambūs ledo gabalai smogė ir Mažeikiams. Socialiniuose tinkluose gyventojai dalijosi nuotraukomis, kuriose ledo gabaliukus rinko pilnomis saujomis.

Rymantės Grudikienės nuotr.

Uostamiestyje audra itin didelių nuostolių nepridarė. Smarki liūtis išsisėmė tik šiek tiek padraskiusi liepų žiedus ir smulkias medžių šakeles.

Klaipėdos rajono Šlapšilės kaime žaibas trenkė į gandralizdį, kuris buvo ant aukštos įtampos stulpo. Gyventojai kvietė ugniagesius, nes nuo elektros išlydžio gandralizdis ėmė degti. Nuo smūgio kibirkščiavo elektros laidai ir rūko gandralizdyje sukrauti žabai. Įmonės „ESO“ darbuotojai išjungė įtampą, užgesino gandralizdį.


Šiame straipsnyje: krušaoraslietusVėjasbūtingė

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

...  portretas
Parašyta kad sudaužė, nebeliko ka fotkinti. :)

As

As portretas
Kur terasos foto ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių