Krepšininkės liko be pergalių

Klaipėdoje rungtyniavusi Lietuvos merginų krepšinio rinktinė nuvylė savo gerbėjus. Europos krepšinio U20 čempionate lietuvaitės aštuntfinalyje nelaimėjo nė vienos pergalės. Paskutinėse rungtynėse uostamiestyje šalies rinktinė krito prieš B grupes lyderes ispanes ir dabar kovos tik dėl 9–16 vietos.

Antrus metus iš eilės merginų čempionatas rengiamas Lietuvoje.

Liepos 6-ąją prasidėjusio Europos merginų krepšinio U20 čempionato rungtynės vyko Klaipėdoje ir Vilniuje.

Klaipėdiečiai turėjo galimybę stebėti Lietuvos merginų krepšinio rinktinės žaidimą, vadovaujamą trenerio Viliaus Stanišausko.

Jo auklėtinėms šis čempionatas buvo nesėkmingas. Turnyro aštuntfinalyje paskutinė viltis buvo rungtynės su ispanėmis.

Tačiau lietuvaitės nepasipriešino Ispanijos rinktinei. Rungtynės pralaimėtos triuškinančiu rezultatu 40:76 (15:23, 9:26, 7:16, 9:12).

Nuo pat pradžios Ispanijos komanda dominavo ir nepaliko šansų Lietuvos dvidešimtmečių ekipai.

Varžovės startavo galingu spurtu 14:0, ir nors lietuvės šiek tiek sumažino skirtumą pirmajame kėlinyje, vėliau jų taip ir nebepavijo.

Po dviejų kėlinių Lietuva jau atsiliko dviženkliu skirtumu 24:48, vienu metu komandas skyrė net 40 taškų.

Šiame čempionate Ispanijos rinktinė pademonstravo galingą žaidimą ir ryžtingai nugalėjo visas tris savo B grupės varžoves vidutiniškai 57,3 taško skirtumu.

Po dviejų kėlinių Lietuva jau atsiliko dviženkliu skirtumu.

Ispanės 84:19 triumfavo prieš Juodkalniją, 100:43 – prieš Švediją ir 84:34 – prieš Portugaliją.

Lietuvių rungtynėse su ispanėmis rezultatyviausiai žaidė Gerda Raulušaitytė (9) ir Vivien Danguolė Pupkevičiūtė (18), tačiau V. Pupkevičiūtė padarė 12 klaidų ir rungtynes baigė surinkusi vos 3 naudingumo balus.

Ispanijos rinktinę į priekį vedė Marina Asensio (15 taškų), Elena Buenavida ir Noa Morro įmetė po 9 taškus, Carla Brito, Irene Broncano ir Alicia Florez – po 8, Daniela Ikponmwosa – 7.

Europos čempionate Lietuvos rinktinė šįkart skaudžiai pajuto dėl traumų komandai negalėjusių padėti pagrindinių žaidėjų Justės Jocytės ir Ugnės Grigaliūnaitės trūkumą.

Dabar lietuvės geriausiu atveju galėtų iškovoti 9-ąją vietą Europos U20 čempionate. Artimiausios rungtynės Vilniuje su Vengrijos rinktine šiandien, liepos 12-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
O ko norėt ? Auga lepšių karta po kartos, kokie tėvai - tai tokie ir vaikai !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių