Klaipėdos savivaldybė skirs tūkstantinę paramą verslui

Klaipėdos savivaldybė smulkiajam ir vidutiniam verslui suteiks 25 tūkst. eurų paramą. Svarstyta, kokioms priemonėms ji bus paskirstyta. Nuspręsta, kad rėmimas bus labiau orientuotas į inovacijų skatinimą.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Ekonominės plėtros grupės vadovė Reda Švelniūtė, ši parama smulkiajam ir vidutiniam verslui startavo prieš metus.

Pernai buvo organizuoti du konkursai – vienas dalinio verslo finansavimo, kitas – kompensavimo.

Konkursantai galėjo teikti projektus, kurie reprezentuotų Klaipėdą socialine, ekonomine prasme.

Deja, sulaukta tik kultūrinių-socialinių paraiškų, todėl nebuvo finansuotas nė vienas projektas.

Kompensavimo konkursas buvo skirtas įmonėms, kurioms reikėjo įsigyti darbo vietos priemonių, internetinėms parduotuvėms kurti, verslo planui ir pan.

"Sulaukėme šešių paraiškų, kurios visos buvo kompensuotos, ir kompensavimas už pateiktas išlaidas suteiktas. Šiais metais mes šią priemonę tęsiame. Tad Smulkiojo ir vidutinio verslo taryboje diskutavome, kokia kryptimi judėti šiemet. Vis dėlto yra neeilinė situacija dėl COVID-19 ir yra viso to pasekmės. Manytume, kad šiuo atveju tas rėmimas turėtų būti labiau orientuotas į inovacijų skatinimą", – kalbėjo R.Švelniūtė.

Dabar bus rengiamas finansavimo tvarkos aprašas, kurį suderinus su asocijuotomis verslo struktūromis bus skelbiamas konkursas, kad būtų paskirstyti 25 tūkst. eurų.

Suma yra nedidelė, tačiau esą per karantiną verslui miestas padėjo ir kitais būdais, teigiama, kad verslininkams nereikėjo mokėti vietinės rinkliavos, taip pat – už išorinę reklamą, nekilnojamojo turto mokestis sumažintas 10 proc.

Tačiau pastebima, kad kai skirstoma parama smulkiajam ir vidutiniam verslui, pageidaujančiųjų gauti ją būna nedaug.

"Susidūrėme, kad Klaipėdoje per mažai iniciatyvų gauti paramą. Gal tai ir nėra blogai, vadinasi, verslininkai, kurie turi gerą idėją, savarankiškai sugeba ją realizuoti be jokių paramų", – atkreipė dėmesį Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos viceprezidentas Aras Mileška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sel

Sel portretas
Klaipeda tasko pinigus bet kur,jau keliai prie mukrano taip apzele,kad joks pjuklas nepaims,mieste apkerpa palei saligatvi,toliau metras stovi,nereikia cia mero,be jo Lietuva sutaupytu viena kita doleri.

Dudna

Dudna portretas
Sau studijai 500 000 verslui numete kapeika

Netiesa

Netiesa portretas
Pensininkams niekas milijonų nedalina , o užsidirbę pensijas.O verslininkai turi išsilaikyti patys.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių