Klaipėdos rajone – postų dalybos

Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje prie valdančiosios daugumos prisijungus anksčiau opozicijoje buvusiems "tvarkiečiams", pastarosios partijos atstovams atiteko ir keli strategiškai svarbūs postai.


 

Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje prie valdančiosios daugumos prisijungus anksčiau opozicijoje buvusiems "tvarkiečiams", pastarosios partijos atstovams atiteko ir keli strategiškai svarbūs postai.

Rajono savivaldybės mero kėdę pavyko išsaugoti socialdemokratui Vaclovui Dačkauskui, kuris šias pareigas eis jau ketvirtą kadenciją.

Dar viena svarbi pozicija rajono valdžioje – savivaldybės administracijos direktoriaus postas. Jis nuo balandžio 27-osios oficialiai atiteks "tvarkiečiui" Sigitui Karbauskui. Jo pirmtakui, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovui Česlovui Banevičiui siūloma užimti administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdę.

Pavaduotojai bus paskirti balandžio 30-ąją vyksiančiame tarybos posėdyje. Dar vieną direktoriaus pavaduotojo postą siūloma atiduoti socialdemokratei Ligitai Liutikienei.

Po slapto balsavimo mero pavaduotojomis paskirtos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė. Pastarosios "tvarkietės" skrydis į politikos aukštumas nustebino daugelį rajono rinkėjų.

46 metų V.Riaukienė į vicemero postą šoktelėjo iš pradinių klasių mokytojos kėdės. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos pedagogė į tarybą buvo išrinkta dar 2011 m. Paskutinieji savivaldybių tarybų rinkimai "tvarkietei" taip pat buvo sėkmingi. V.Riaukienė 1991-aisiais Šiaulių pedagoginiame institute yra baigusi pradinio mokymo pedagogiką ir metodiką.

Paklausus, ar užteks patirties kandidatei į vicemerus, partijos "Tvarka ir teisingumas" Klaipėdos rajono skyriaus vadas S.Karbauskas pajuokavo, kad ne šventieji puodus lipdo.

"Jaunas, perspektyvus žmogus. Vicemeras turi formuoti prioritetus, matyti visą esmę. Tarybos nariai juk nedirba tiesioginio darbo", – kalbėjo S.Karbauskas.

O štai ilgamečiam Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovui rajono taryboje Kęstučiui Cirtautui šie rinkimai buvo nesėkmingi.

Nuo 1995 m. rajono valdžioje buvusio politiko reitingai per šiuos rinkimus partijos kandidatų sąraše nukrito iš 7 vietos į 13-ąją. Politikas nepateko į tarybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių