Klaipėdos prokuroras pažemintas pareigose

Šiandien Klaipėdos apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus vyriausiajam prokurorui Remigijui Bėtkiui skirta tarnybinė nuobauda - perkėlimas į žemesnes pareigas.

Tarnybinė nuobauda paskirta po to, kai šių metų kovo 10 dieną policijos pareigūnai sustabdė ne tarnybos metu R.Bėtkio vairuojamą automobilį. Vėliau paaiškėjo, kad prokuroras vairavo neblaivus.

„Prokuroro sprendimai ir veiksmai vertinami ne tik teismo salėje, bet ir už jos ribų, todėl prokuroras privalo elgtis nepriekaištingai bet kurioje situacijoje“, - sakė generalinis prokuroras Algimantas Valantinas. R.Bėkio elgesys vertintinas kaip neatitinkantis visuomenėje galiojančių įprastinių moralės nuostatų ir teisėtų lūkesčių, kurių tikimasi iš pareigūno.

Darbą prokuratūros sistemoje R.Bėtkis pradėjo 1994-aisiais. Tarnybos metu prokuroras buvo ne kartą skatintas, nebuvo pažeidęs prokurorų etikos kodekso normų, neturi galiojančių tarnybinių nuobaudų. Kadangi prokuroro poelgis nėra susijęs su tiesioginėmis pareigomis, todėl griežčiausios tarnybinės nuobaudos taikymo buvo atsisakyta.

Pažymėtina, kad už kelių eismo taisyklių pažeidimą prokuroras atsakys administracine tvarka. Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojam neblaiviam šiuo atveju užtraukia baudą nuo 2000 iki 3000 litų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo 2 iki 3 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių