Klaipėdos mieste – naujas maršrutas

Uostamiestyje atidarytas naujas miesto autobusų maršrutas – 6A. Šiuo numeriu pažymėtos transporto priemonės kursuos iš Mogiliovo gatvės į Šiaurės prospektą. Nuo šiol pietinės miesto dalies gyventojams bus patogiau pasiekti Klaipėdos centrą.

Susisiekimas taps paprastesnis

6A maršrutas pradėtas organizuoti savaitės pradžioje. Šiuo numeriu pažymėti autobusai keleivius veš iš Mogiliovo gatvės į Šiaurės prospekte esančią "Miško" stotelę.

Anot viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, organizuoti šį maršrutą nuspręsta, siekiant, kad Mogiliovo gatvės gyventojams pasiekti miesto centrą taptų paprasčiau.

Daugiau šio maršruto autobusų važiuos rytinio piko metu. Taip pat – po 19 val. Šio maršruto autobusai darbą baigs 22 val. G.Neniškis pasakojo, kad Mogiliovo gatvės gyventojai prašė atkreipti dėmesį į minėtus laikus ir pagerinti susisiekimą su miesto centru.

"Dabar ryte ir vakare jis bus paprastesnis ir patogesnis", – tvirtino direktorius.

Kursuos iki birželio

6A maršrutas yra sezoninis. Šiemet juo keleiviai bus vežami iki birželio 1-osios. Nuo rugsėjo 1-osios jis bus atnaujintas.

"Vasaros sezono metu intensyviau kursuoja autobusai į pajūrį – 6, 6E. Lieka mažiau studentų, moksleivių. Žmonės dažniau važiuoja prie jūros, o ne į centrinę miesto dalį. Tad šis maršrutas nėra toks reikalingas", – komentavo direktorius.

Klaipėdiečiai yra pripratę, kad 6 numeriu pažymėtas autobusas veža prie jūros.

Paklaustas, ar nesibaimina, kad dėl 6A maršruto gali kilti painiava, G.Neniškis atsakė: "Buvo minčių kitaip šį maršrutą pavadinti, bet pagalvojome, kad žmonėms bus sudėtinga priprasti prie visiškai naujo produkto. Dėl to pridėjome tik raidę".

Dabar iš Mogiliovo gatvės išvažiuoja trijų maršrutų autobusai: 6, 6E, 6A. Pirmieji du rieda į Melnragę, paskutiniuoju, kaip minėta, galima nukakti į Šiaurės prospektą.

Atsiradus naujam maršrutui, viešojo transporto organizatoriai derino tvarkaraščius tarpusavyje. Situacija bus stebima ir toliau, vertinami keleivių atsiliepimai.

Dažniau važiuos į sodus

Nuo balandžio 2-osios daugiau autobusų pradėjo kursuoti į priemiesčius, sodus.

Dažniau važiuos 11A maršruto autobusai, kurie į gatves išrieda stotelėje prie prekybos centro BIG ir važiuoja pro Lėbartus į "Šernų" sodus.

Taip pat nežymiai koreguojamos 11A, 11B, 29 maršrutų važiavimo trukmės.

26 numeriu pažymėtas autobusas, važiuojantis į Radailius ir Šimkus, savaitgaliais užsuks ir į Eketės sodus. Keleivius 27-uoju maršrutu "Akropolis"–sodų bendrija "Aisė" visomis dienomis veš nebe mažasis autobusas. Jis keičiamas į didelį. Taip pat sekmadieniais sugrąžinamas vakarinis reisas.

28-ojo maršruto, kuriuo keleiviai vežami iš Lietuvininkų aikštės į Šernų sodus, pirmuoju reisu važiuos pailgintas, didesnės talpos autobusas.

"Kadangi orai atšilo, daugiau žmonių keliauja į sodus. Daugelis vežasi ir įvairių įrankių. Tad padarėme tokius pakeitimus", – komentavo direktorius.

Pakoreguoti ir važiavimo 5B, 12, 15A maršrutu laikai.

Vėl pradėti organizuoti sezoniniai maršrutai Klaipėda–Vaiteliai–"Rasa" ir Klaipėda–Tolupis. Šie maršrutai organizuojami nuo balandžio 1 iki spalio 31 d. Šie autobusai išvažiuoja iš "Skibalės" stotelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Pritariu,kad reikia pratesti 14 autobuso marsruta iki Mazuriskiu,o 7 autobusas tik pensininkams,o dirbantiems iki 20val, nera kaip grizti,tenka nuo debesu stoteles eiti pestute.Ačiū supratinguma.

Alfonsas

Alfonsas portretas
Į šernus nuolatinis bilietas dvigubai brangesnis negu į Karklė 24marsruto nors atstumas tik pat padarykite maršrutą Lėbartai šernų sodai gal maršrutą universitetas Karklė palaiko turtuolių vilų turėtojai?

ZITA

ZITA portretas
LABAI REIKALINGAS 14-OJO PRATESIMAS IKI MOZURISKIU,O 7 GALI IR NEBUTI. JIS NEPROTINGO MASTYMO PASEKME.TIKIUOSI BLAIVUS PROTAS ISSPRES TA PROBLEMA. TUNELIS SMIRDANTIS, NEVALYPAS, SLAPIAS.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių