Klaipėdos merui parūpo kelininkai

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antradienį lankė miesto gatves, šaligatvius, aikštes, parkus ir kitas viešąsias erdves prižiūrinčias įmones. Buvo tikrinama, ar jos tikrai pasiruošė žiemos sezonui.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antradienį lankė miesto gatves, šaligatvius, aikštes, parkus ir kitas viešąsias erdves prižiūrinčias įmones. Buvo tikrinama, ar jos tikrai pasiruošė žiemos sezonui.

„Vizito tikslas buvo įsitikinti savo akimis, ar kelininkų žodžiai nesiskiria nuo darbų. Žiemą iš kiemo vysiančios institucijos pastaruoju metu viešumoje ne kartą tvirtino, kad yra pasiruošę šaltajam sezonui ir jo nebijo. Norėjau pasižiūrėti, kaip yra iš tikro“, – tvirtino meras.

V. Grubliauskas aplankė visas tris įmones, kurios užtikrina švarą žiemą: šaligatviais, aikštėmis ir kitomis viešosiomis erdvėmis besirūpinančią „Klaipėdos želdiniai“, pietinės miesto dalies gatves valančią „Žemkasa“, šiaurinės – „Specialus autotransportas“.

Vizito metu miesto vadovas apžiūrėjo techniką. Kiekvienoje gatves prižiūrinčioje įmonėje buvo nuo 12 iki 14 mechanizmų, kurie skirti ne tik barstymui ir valymui, bet ir sniego vežimui. Apžiūrėtos ir budinčios mašinos. Buvo paruošta ir papildomos technikos: traktoriukai, ekskavatoriukai.

„Mašinos tvarkingos. Iš pažiūros atrodė, kad paruoštos. Užvesti neprašėme“, – teigė meras.

Įvertintos ir druskos, smėlio, druskos ir smėlio mišinio atsargos. V. Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad pietinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės sandėliuose druskos sukaupta tiek, kad užtektų keletui žiemų.

Šiaurinę miesto dalį prižiūrinti įmonė atsargų turėjo porai mėnesių. Tačiau merą įmonės vadovai patikino, kad apsirūpinti druska nėra sudėtinga. Ji pristatoma per dieną. Grėsmės, kad pritrūks, nėra.

„Žiemai yra pasiruošta. Esminis dalykas, kad būtų operatyviai sureaguota į tradiciškai netikėtai prasidėjusią žiemą“, – pabrėžė miesto vadovas.

Kelininkai V. Grubliauskui žadėjo laikytis sutartyje numatytų normatyvų, per kiek turi nuvalyti gatves, pasibaigus spiginimui. Tačiau guodėsi, kad žmonės reikalauja, jog gatvės būtų švarios tik pradėjus snigti.

„Vos ne, kad sniegas būtų sugautas ore ir nenukristų ant žemės. Žmonės turėtų įvertinti, kad žiemą vasaros nebus“, – tvirtino uostamiesčio vadovas.

Pasak V. Grubliausko, jį nuliūdino kai kurių klaipėdiečių elgesys. Jie niokoja miesto gatvėse pastatytas smėlio dėžes, meta į jas šiukšles.

„Brutaliai ignoruojamas elementarus saugumas. Žmonės turi suprasti, kad to smėlio visiškai netrukus gali prireikti. Jei šis bus su šiukšlėmis, tai gali sukelti rūpesčių. Norėčiau kreiptis į visus, kuriems niežti ar kyla kojos spardyti dėžes. Taip elgtis negalima ir už tokį elgesį bus baudžiama. Miestiečiai, pamatę tokius atvejus, iš karto turėtų pranešti policijai, kad būtų užkirstas kelias“, – pabrėžė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai

O tai portretas
didesnių problemų mieste nėra?

seklys

seklys portretas
malonu gerb. mere ,kad nors pries rinkimus pradejote rupintis miestu .aciu ,neuzmirsime :)

A

A portretas
kodėl meras važinėja be triūbos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių