Klaipėdoje užfiksuota padidėjusi oro tarša

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcija gavo pranešimą, kad pastebimas oro taršos padidėjimas.

Aplinkos apsaugos agentūros specialistai, stebintys aplinkos oro užterštumo rodiklius, fiksuojamus valstybinėse oro kokybės tyrimų stotyse, informavo, kad Klaipėdoje azoto dioksido (NO2) maksimali 1 val. koncentracija viršijo ribinę vertę. Maksimalios šio teršalo vertės aplinkos ore buvo užfiksuotos 21–23 val.

Tarša kietosiomis dalelėmis, SO2 mieste taip pat yra padidėjusi.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdyba informavo energetikos ir pramonės įmones atkreipti dėmesį į tai ir imtis veiksmų, kad, kiek įmanoma, būtų sumažinti šių teršalų išmetimai į aplinkos orą.

Pagal Aplinkos oro apsaugos įstatymą įgaliotos institucijos turi kuo skubiau apie tai informuoti visuomenę ir savivaldybės vykdomoji institucija turi imtis priemonių, kad būtų sumažintas pavojus žmonių sveikatai ir aplinkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta portretas
Ne " Klaipėdos energija" smardina, o įmonėlės esančios tarp Šilutės plento ir Tilžės gatvės (prie geležinkelio). Vasario 8 ryte nuo 6 iki 7 val ryto ėjo tamsūs debesys iš ŠALDYTUVŲ teritorijos tokie, kad net būnant namie, prie uždarų plastikinių langų,jautėsi smarvė, lyg degintų gumą. Gal Visuomenės sveikatos centras galėtų anksti ryte pravažiuoti Šilutės plentu. Tas tęsiasi metų metus, bet šią žiemą - ypatingai.

Leokadia

Leokadia portretas
Ko gero laidai deginami ,kad metala is plastmasiniu dangalu isimti .......

mamytė

mamytė portretas
Kauno gatvė dažnai vakarais pakvimpa kvapais . Jau geriau tegul mazutą deginą negu medžio šiukšles o gal kvapo ir triukšmo bus mažiau. Ar ši šiluminė elektrinė nėra pasenusi kad tiek teršia čia orą?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių