Klaipėdoje persirengėliai išvarė netikusią žiemą

Įpratę Užgavėnių šventę priartinti prie šalies ir miesto aktualijų, klaipėdiečiai sekmadienį varė netikusią žiemą, nepamiršdami taršos, rūšiavimo, perdirbimo temų.

Danės gatvėje švęsti susirinkę uostamiesčio žmonės ir svečiai lankėsi Užgavėnių turgelyje Danės gatvėje, o persirengėliai juos įsuko į įvairiausias linksmybes Atgimimo aikštėje.

Pagrindiniai šventės personažai Lašininis ir Kanapinis ieškojo minioje savo gerbėjų ir palaikytojų, nepaliaudami kovojo, nors visiems ir taip aišku, kuris tą dieną turėjo laimėti.

Daktarai gydė žmones visokiomis bjaurybėmis, bet dėl sveikatos viską galima iškęsti. Giltinė ne vienam norėjo papjauti pakinklius, bet jai nesisekė, o visokios ilganosės, ilgasijonės bobos skubėjo šluoti kelią.

Mirusios žiemos personifikacija – negyvėlis subūrė aplink save visą būrį kaukėtų gedėtojų, o už paaukotą pinigėlį smalsuoliai gavo progą atsisveikinti su „velioniu“.

Užgavėnių radijas vertė kvatoti, mat skelbimai, žinios ir patarimai priminė mūsų kasdienybę ir leido iš jos pasišaipyti.

Aikštė buvo pilna žmonių, kas nepabūgo žvarbaus vėjo, džiaugėsi, nes išradingai pagamintos kaukės ir jų krečiamos išdaigos buvo draugiškos ir šmaikščios.

Popietę miesto širdyje prasidėjo perdirbtų idėjų mugė, kurią vainikavo Morės ir visokio blogio perdirbimas į pelenus.

Kaip ir kasmet Užgavėnės subūrė ir pavasario išsiilgusius, ir šaltojo sezono mėgėjus, mat ši šventė – žiemos virsmas į pavasarį, žiemos palydos, yra triukšmingas pavasario žadinimo ritualas. Tad ir Klaipėdos Užgavėnių šventėje šįkart plėtotos taršos, rūšiavimo, perdirbimo temos.


Šiame straipsnyje: UžgavėnėsMorėšventėžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ti

Ti portretas
Ka nabova kuo varytė, zeimuos nabova! Rodeni rekieje varyte!

Gėda

Gėda portretas
Susirinko švęsti! O kai medžius kerta, tai vienodai šviečia jiems? Fu. Beje net nebuvo tos pačios žiemos...

Čia švenčia tie

Čia švenčia tie portretas
iš kurių niekaip neišeina kaimas, nors jie jau senai gyvena mieste.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių