Klaipėdoje paminėta baltarusių Laisvės diena

Ketvirtadienį Klaipėdoje paminėta Baltarusijos nepriklausomybės diena. Pavakare Teatro aikštėje surengtas sankcionuotas mitingas baltarusių Laisvės dienos proga. Mitingą organizavo politiniai pabėgėliai, kurie dėl smurto ir politinio persekiojimo nebegalėjo daugiau gyventi savo tėvynėje ir buvo priversti prieglobsčio ieškoti svetur.

Klaipėdoje, Teatro aikštėje, Kovo 25-ąją paminėta Baltarusijos nepriklausomybės arba Laisvės diena.

Čia į sankcionuotą mitingą susirinko keliolika šiuo metu Klaipėdoje gyvenančių Baltarusijos piliečių, kurie patyrė Aleksandro Lukašenkos režimo smurtą savo valstybėje ir buvo priversti išvykti iš tėvynės.

Iš Teatro aikštės mitingo dalyviai žygiavo iki Rusijos Federacijos generalinio konsulato pastato Šermukšnių gatvėje, taip išreiškiant protestą, nes būtent Rusija šiuo metu yra didžiausia A.Lukašenkos režimo rėmėja ir, anot mitingo organizatorių, kelia didžiausia grėsmę Baltarusijos nepriklausomybei.

Anot Europos parlamentaro prof. Liudo Mažylio, Kovo 25-oji – Baltarusijos nepriklausomybės diena, nors šią datą šalyje nedemokratinis paskutinio Europos diktatoriaus režimas ir bando ištrinti iš žmonių atminties – tai simbolizuoja Baltarusių Tautos gimimą.

Nepriklausomybės dienos proga baltarusių tauta diktatoriaus režimui iškėlė trijų punktų ultimatumą:

„Mes sakome – pakaks! Reikalaujame A.Lukašenkos paskelbti apie savo atsistatydinimą. Reikalaujame visiškai sustabdyti smurtą. Reikalaujame išlaisvinti visus politinius kalinius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Belorusai

Belorusai portretas
tegu ir nusikala savo laisve, jei labai nori ir jei pajegs. Prie ko cia tie lietuviai?

Батька

Батька portretas
O kodėl jie panaudotus įklotus laiko vietoj Baltarusijos vėliavos? Gal nežino, kaip Baltarusijos vėliava atrodo?

tak

tak portretas
BELARUS I TAK ŽIVE...bės prėdatėlei rodiny i sarasosnych varof.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių