Klaipėdoje – nauja bendruomenių asociacija

Lietuvos juridinių asmenų registre atsirado įrašas apie naują uostamiesčio visuomeninį darinį. Įkurta Klaipėdos miesto bendruomenių asociacija.

Kol kas ši asociacija vienija tris bendruomenes, tačiau pirmininkas Antanas Algimantas Blynas patikino, kad pageidavimą prisijungti jau išreiškė bene devynios miesto bendruomenės.

Valdybos nariais išrinkti Virginija Jurgilevičienė, Liudvika Kuzminčiūtė ir Ruslanas Schneiderat. Valdybos pirmininke tapo L.Kuzminčiūtė.

A.A.Blynas pasakojo turintis siekį suburti rimtą bendruomenių asociaciją.

Klaipėdoje jau veikia kita panaši visuomeninė organizacija, kurios pavadinimas skiriasi nuo naujosios organizacijos vos vienu žodžiu. Tai yra Klaipėdos bendruomenių asociacija, kuriai vadovauja Renaldas Kulikauskas.

Ji įkurta prieš pusketvirtų metų, siekiant burti miesto vietos bendruomenes, padėti joms efektyviau bendradarbiauti su vietos savivalda bei verslu.

Oficialiai skelbiama, kad ši asociacija vienija septynias bendruomenes.

A.A.Blynas teigė, kad šių dviejų asociacijų pozicijos kai kuriais klausimais nesutampa, bet tai yra visiškai normalu demokratinėje visuomenėje.

"Kadangi mūsų bendruomenės yra arčiau uosto ir jaučia nuolatinę taršą bei triukšmą, kelsime ir bandysime spręsti šias bėdas. Ketiname dirbti ir kitomis į asociaciją įsijungiančioms bendruomenėms aktualiomis kryptimis. Bandysime drauge tas problemas įveikti. Pavyzdžiui, Vitės bendruomenėje, kurios valdybos pirmininkas esu, rūpinamės geležinkelio keliamo triukšmo mažinimo klausimais. Šį darbą ketinama tęsti ir toliau platesniu mastu, siekdami ne tik priešgarsinės sienelės pastatymo, bet ir prekinių sąstatų iškėlimo už miesto ribų. Kol kovojome vieni, buvo sunku, kai susijungėme, reikalai pajudėjo. Kai bendruomenės jungiasi, jėga yra didesnė ir į ją labiau atsižvelgiama", – tikino A.A.Blynas.

Jis teigė, kad impulsą vienytis į atskirą darinį davė "Dangės" bendruomenės pirmininkė L.Kuzminčiūtė.

Stodami į Klaipėdos miesto bendruomenių asociaciją nauji nariai turi tai patvirtinti bendruomenių susirinkimų balsavimu ir parašais.

A.A.Blynas neslėpė, kad asociacija ketina ieškoti rėmėjų.

Asociacijos įregistravimo pažymoje minima daugybė jos keliamų tikslų ir dar daugiau veiklos sričių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Nieko, nieko..Išijudins, susiorganizuos rimčiau, gal Klaipėdos žmonėms ką gero padarys. Svarbiausia kad yra noras veikti o ne ,,stovėt po obelim"ar žiūrėt kaip į kišenes įsidėt. Linkiu vienybės ir išminties. Ir būti budriems - griovėjai irgi šalia..:D). Jeigu nenunyksit kol pasibaigs kovidas - prisidėsiu prie jūsų ir aš

OGI,

OGI, portretas
Ką nors spręsti apie asociaciją, šiuo metu gana sunku. Bet matant kai kuriuos pagal pavardes asmenis, manau kad nieko gero nebus. Pati veikla taip pat neaiški. O su Šneiderat teko susidurti. Tuščia vieta. Duok Dieve, kad būtų kitaip.

Magyla

Magyla portretas
Skaldyk ir valdyk! Nieko naujo, tiktai kvailių daugėja.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių