Klaipėdoje – moterų protestas prie Rusijos konsulato

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Klaipėdoje gyvenančios moterys prie Rusijos Federacijos konsulato rinkosi dėvėdamos gedulo spalvą, rankose klaipėdietės laikė protesto plakatus ir kėlė Ukrainos vėliavą.

„Kiek mamų, žmonų, dukrų, sesių liko laukti? Kiek iš jų jau išgirdo blogiausią pasaulyje žinią? Kiek iš jų dar išgirs? Moterys, mamos Lietuvoje už moteris, mamas Ukrainoje! Sesės, dukros, žmonos Lietuvoje už seseris, dukras, žmonas Ukrainoje!“ – ragindamos protestui akcentavo piketo organizatorės.

„Apsigobkite juoda skarele, įsiriškite juodą kaspiną, apsirenkite juodai – pakaks bet ko juodo, kas amžinai primintų Rusijos žvėrims, ką jie padarė. Mes privalome garsiai, kategoriškai sakyti ir nenustoti kartojusios – Ukraina, tu ne viena. Lietuvoje tau šviečia tūkstančiai širdžių!", – tokiais žodžiais protesto akcijos organizatorės kvietė uostamiesčio moteris.

„Nuo Maidano laikų mes suaugome su visa Ukraina. Šiandieną turbūt visi mes gulame ir keliamės kartus su Ukrainos prezidentu Vladimiru Zelenskiu ir visa ukrainiečių tauta. Mes norime palaikytis moteris, vaikus, mergaites, močiutes, kurių pečius užgriuvo tragedija – karas“, – susirinkusiems protestuotojams kalbėjo viena iš akcijos organizatorių Agnė Bukartaitė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Protestuotojos išreiškė palaikymą pabėgėliams nuo karo ir kvietė juos atvykti.

„Mano namai yra jūsų namai. Bet kaip niekas kitas šiandieną ukrainiečių moterys ir vyrai yra nusipelnę gyventi savo tėvynėje, savo žemėje. Karas turi baigtis. Šia proga aš noriu perduoti Rusijos diplomatams saulėgrąžas, kad jie jas diplomatiniu paštu išsiųstų savo smogikams į Ukrainą. Tegul jie susideda jas į kišenes, kad spėtų sudygti“, – kalbėjo A.Bukartaitė.

Protestuotojų buvo prašoma laikytis rimties, buvo dainuojamos lietuviškos dainos ir lopšinės.

Aš turiu giminių Ukrainoje. Žūsta nekalti žmonės, gyvenantys savo tėvynėje.

Kiti klaipėdiečiai piketuotojams palaikymą reiškė signalizuodami automobilių signalais.

Klaipėdietis Jevgenijus Sokolovas prie konsulato atsigabeno automobilinę priekabą, dengtą Ukrainos vėliavos spalvų tentu.

Priekaboje buvo sudėta garso aparatūra, kuria aikštelėje prie konsulato skambėjo Ukrainos himnas.

„Aš turiu giminių Ukrainoje. Žūsta nekalti žmonės, gyvenantys savo tėvynėje“, – tikino J.Sokolovas.

Į protesto akciją susirinko keli šimtai miestiečių. Po konsulato langais skambėjo ne tik lietuviškos dainos, vienu balsu dėkota Ukrainos prezidentui ir  ukrainiečiams už vienybę kovoje.

Kiek tolėliau, Pilies gatvėje, miestiečiai nešė pabėgėliams suaukotus daiktus, rūbus, higienos priemones. Raudonojo Kryžiaus savanoriai vos spėjo krauti didžiausius kiekius paramos.


Šiame straipsnyje: Klaipėdaprotestaskaras Ukrainojemoterų protestasprotestas prieš karą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių