Klaipėdoje duris atvers dar viena moderni biblioteka

Jau šį pavasarį, minint Klaipėdos viešosios bibliotekos įkūrimo šimtmetį, uostamiestyje bus atidarytas atnaujintas modernus I.Kanto bibliotekos filialas Kauno gatvėje. Nuo šiol čia veiks ne tik biblioteka, bet ir bendruomenės namai bei edukacinis centras

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos "Kauno atžalyno" filialo pastatas pastatytas daugiau nei prieš 50 metų.

Šis morališkai pasenęs statinys per pastaruosius metus rekonstruotas, jis išplėstas nuo 367 iki 844 kv. m, įrengtos modernios lankytojams skirtos erdvės.

Rekonstruotas bibliotekos pastatas pritaikytas bibliotekos ir bendruomenės poreikiams.

Jame numatoma teikti ne tik knygų skolinimo paslaugas, bet ir organizuoti bendruomenės susitikimus, kultūros, meno bei edukacinius renginius.

Biblioteka pasipildys ir nauja įranga, veiks belaidis interneto ryšys, bus sumontuota interaktyvi lenta.

Bendra projekto vertė – 2,2 mln. eurų. 1,2 mln. eurų skirta iš ES fondų lėšų. Darbai pradėti 2019-aisiais.

"Tai bus biblioteka ir bendruomenės namai, kur vyks ir edukaciniai mokymai, ir konferencijos, diskusijos. Bus daugiau erdvės ir vaikų užsiėmimams. Čia ketiname perkelti vaikų bibliotekos "Pelėdžiukas" skyrių iš Tilžės gatvės, o ten praplėsime knygų komplektavimo skyrių ir galvojame įrengti Jaunimo bibliotekos skaityklą", – teigė I.Kanto viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Pastatą Kauno gatvėje jau ruošiamasi atiduoti vertinti, dabar planuojama pirkti baldus.

Jei konkursas neužsitęs, atidarymas planuojamas gegužę, kaip tik tuo laiku, anot B.Lauciuvienės, kai bus švenčiamas Klaipėdos miesto viešosios bibliotekos šimtmetis.

Uostamiestyje pirmoji viešoji biblioteka atidaryta 1920 m. pavasarį.

Savivaldybės atstovų teigimu, neketinama apsiriboti tik Kauno gatvės bibliotekos filialo atnaujinimu.

Statybininkų prospekte ketinama pastatyti visiškai naują modernų skaitytojų centrą, šiuo metu rengiamas techninis projektas. Bus renovuota ir Melnragės biblioteka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jei kažką projektuoji šalia sąvartyno, tai neprojektuosi gi "šudo", Taip ir čia. Negi norit iš silikatinių plytų stačiakampio gretasienio? "Susiprotekit pagaliau,ne XIXa,kokia biblioteka,juk XXIa. P.S Paziurekit i nuotrauka,kokie aplink pastatai,ka tarp ju. stato,"architektai"? "

Rita

Rita portretas
Didžiulis pastatas ne vietoje ir nereikalingi kvadr.metrai kuriuos turėsime išlaikyti. O aplinka aplinkui? Griūvantys sovietmečio namai ir kiemai perpildyti mašinų, beja kurios turėjo kur stovėti iki ale rekonstrukcijos. Tragedija o ne investicija.

Lt

Lt portretas
Keisti dalykai, cia tas pats kaip pradėti gaminti vežimus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių