Klaipėdoje – darbo vietos ukrainiečiams

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, nuotoliniu būdu posėdžiavęs su viešosios įstaigos "Klaipėdos ID" atstovais, aptarė karo pabėgėlių darbo galimybes Klaipėdoje.

Siekiant lengvesnės ukrainiečių integracijos naujoje vietoje, bus atsižvelgiama į jų profesijas ir įgytas specialybes. Pasak mero, "Klaipėdos ID" bus šio proceso koordinatoriai.

"Visos temos sukasi apie Ukrainą ir visos situacijos sietinos su karu, jo pasekmių suvaldymu Klaipėdos kontekste. Su "Klaipėda ID" kalbėjome apie jų vaidmenį integruojant į darbo rinką Ukrainos karo pabėgėlius, atvykusius į Klaipėdą. Informacinis bankas, kauptas jau anksčiau, dabar turės būti atnaujintas, atsižvelgiant į tai, kiek ir kokių specialybių darbuotojų reikia. Registruojant atvykstančius ukrainiečius reikės iš karto identifikuoti jų profesiją arba galimybę dalyvauti darbo rinkoje. "Klaipėdos ID" turės būti šio proceso koordinatoriai", – teigė meras.

Labai atsakingai žiūrėkime į tuos galybę pasiūlymų aukoti daiktais ar kitais būdais.

Klaipėdiečius, norinčius padėti Ukrainos žmonėms finansiškai ar kitaip, V.Grubliauskas ragina išlikti atidžius ir atsakingus, nes internete jau telkiasi grupės, siekiančios pasinaudoti žmonių geraširdiškumu.

"Yra įvairių signalų, pavyzdžiui, paramos rinkimas individualia tvarka. Atskiros bendrovės ar atskiri asmenys pradeda inicijuoti finansinės paramos rinkimą tam tikroms pabėgėlių reikmėms. Labai atsakingai žiūrėkime į tuos galybę pasiūlymų aukoti daiktais ar kitais būdais. Reikėtų labai atsakingai tai vertinti, ypač kalbant apie pinigines aukas. Geriau aukokite patikimiems, tikriems fondams, kurie garantuotai nukreips paramą, kam to labiausiai reikia, – Lietuvos Raudonasis Kryžius, organizacija "Blue / Yellow", stipruskartu.lt ir kitos platformos, kurios nekelia abejonių", – perspėjo meras.

Nepaisant įvairių iššūkių, uostamiestis ruošiasi priimti ir padėti ukrainiečiams visais įmanomais būdais.

"Dabar visa Lietuva susiduria su pabėgėlių nuo karo priėmimo, prieglobsčio suteikimo, įdarbinimo bei integracijos į mūsų gyvenimą iššūkiais. Klaipėda – ne išimtis. Visas spektras klausimų, kuriuos tenka spręsti. Tačiau dirbame tikrai labai daug ir rezultatai jau matyti", – kalbėjo V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių