Klaipėdietį išgąsdino „geizeris“ plautuvėje

Debreceno gatvės daugiabučio gyventojai sunerimo, kai pro plautuvės angą it geizeris ėmė veržtis dvokiančios putos. Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ atstovai spėja, jog gali būti užsikimšę namo vidaus kanalizacijos tinklai, kuriuos išvalius, problemos neliks.

Socialiniuose tinkluose pasklido įrašas, kuriame matyti, kaip virtuvėje pro plautuvės angą veržiasi putojantis vanduo.

Žmonės tuoj ėmė kelti savo versijas ir dalyti patarimus, ką reikėtų daryti.

„Mano bute taip buvo dėl per siauro vamzdžio nutekėjimo, kai kaimynas paleisdavo indaplovę kartu su skalbimo mašina, tokie dalykai darydavosi“, – rašė vienas klaipėdietis.

„Vamzdyną susitvarkyti reikia“, – tvirtino kitas internautas.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ atstovai taip pat peržiūrėjo šį vaizdo įrašą ir įvardijo kelias problemas.

„Kadangi, kaip žmogus rašo, ši situacija yra daugiabučio trečiajame aukšte, darome prielaidą, jog nuotekos iš aukštesnių aukštų patenka į butą, esantį žemiau. Tai gali būti dėl to, kad po vonia nėra įrengtas sifonas, todėl dalis nuotekų iš nuotekų stovo patenka į buto vamzdyną. Patariame, kviesti santechniką ir ieškoti problemos“, – teigė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė.

Anot G. Butkienės, kita dažna situacija, su kuria susiduria ne vienas gyventojas, – užsikimšę namo vidaus tinklai.

Taip nutinka todėl, kad gyventojai kanalizaciją paverčia šiukšlių dėže ir į ją meta šiukšlių atliekas, popierių, servetėles, pila riebalus.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ specialistai pastebi, kad kasmet šiukšlių, maisto atliekų, išmetamų į kanalizaciją, daugėja.

Pavyzdžiui, vien pernai į nuotekų valyklą ir buitinių nuotekų tinkluose, likviduojant užsikimšimus, buvo surinkta virš 597 tonų maisto atliekų, riebalų, šiukšlių, maždaug po tūkstantį kilogramų kasdien.

Tai gali būti ir nemalonių kvapų priežastis.

„Dėl užsikimšimų namo viduje, gyventojai turėtų kreiptis į daugiabučio administratorių. Mes patartume į kanalizaciją griežtai nemesti popieriaus, higieninių paketų, sauskelnių, maišelių, drėgnųjų servetėlių, maisto atliekų, įskaitant ir grybų atliekų, bulvių lupenų, kavos tirščių, uogienių, žuvų ir jų žvynų“, – teigė G. Butkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Geezer Butler

Anonimas

Anonimas portretas
Straipsniu šaltinis ..soc. tiknklai.. gandai . Panašu kad nera temu ir baimes.ne pas.gyventojus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių