Klaipėdietės bute – šiukšlės iki lubų

Lubas siekiantis kalnas šiukšlių, per jį lipanti moteris, visur ropojantys tarakonai. Toks vaizdas pasitiko, pravėrus vieno uostamiesčio Sportininkų gatvės 8 daugiabučio namo buto duris. Namo administratorius, gavęs teismo sprendimą, vakar pradėjo kuopti sąvartynu virtusį butą. Dvokas akimirksniu pasklido po visą gatvę.

Kentė 10 metų

Sportininkų gatvės 8 daugiabučio namo gyventojai jau daugiau nei 10 metų kentė baisią smarvę, būrius tarakonų ir kitus parazitus, kurie atkeliaudavo iš kaimynės buto.

Garbaus amžiaus moteris į savo būstą tempė įvairias atliekas iš konteinerių.

Gyventojai net pasakojo, kad ne kartą matė, kaip kaimynė nešė kibirą su fekalijomis išpilti į lauką.

Kaimynai nuogąstavo, jog name tiksi infekcijų bomba. Baiminosi, kad neužsikrėstų kokia nors liga.

Iš pradžių senjora dar kiek bendravo su kaimynais. Moteris tvirtino, kad jos bute viskas gerai, niekas nesmirda. Vėliau ji visiškai užsisklendė. Durų neatverdavo nei kaimynams, nei tikrintojams.

Nenorėjo įsileisti į būstą

Gyventojai jau nebegalėjo suskaičiuoti, kiek prirašė raštų įvairioms institucijoms, tačiau situacija nesikeitė. Moteris nieko neįsileido į būstą, ir viskas.

Panašu, kad nuo vakar dienos Sportininkų 8 namo gyventojų gyvenimo sąlygos turėtų pagerėti.

Gavę teismo leidimą, pastatą administruojančios įmonės "Vitės valdos" darbuotojai pateko į pensininkės butą ir pradėjo jį kuopti. Visą procesą stebėjo ir fiksavo antstolis Giedrius Jonauskas.

Brido per dvokiančią masę

Prie Sportininkų gatvės 8 namo antrame aukšte esančio buto įmonės "Vitės valdos" direktorius Vaidas Barakauskas, darbuotojai, antstolis, gyventojų atstovai ėmė būriuotis vakar rytą.

Kadangi pensininkė pati ir vėl neįsileido, iškviesta spynų atrakinimo tarnyba. Atvėrus duris, laiptinėje pasklido baisi smarvė. Patalpoje buvo didelis, vos ne lubas siekiantis šiukšlių kalnas.

Per pastarąjį prie durų atėjo pusnuogė garbaus amžiaus moteris. Jos galva vos nesiekė lubų.

Pensininkei paaiškinta, kad norima išvalyti butą. Moteris tvirtino, kad neturi jokių šiukšlių, tik "šūbas", kurias paliko į Izraelį išvykę pažįstami.

Kažkokie kailiniai iš tiesų buvo sukrauti prie durų.

Antstolis dar kartą paaiškino, kad turi teisę patekti į butą ir jį išvalyti, nes gautas teismo leidimas.

Vaizdas viduje užėmė kvapą. Lakstė daugybė tarakonų.

"Gali semti kibirais", – apibūdino į patalpas patekę darbuotojai. Panašu, kad moteris į butą tempė ne tik daiktus, bet ir maisto atliekas – viską, ką rasdavo konteineriuose. Patalpos grindis dengė dvokianti juoda košė.

Puolė išprotėjęs katinas

Butą valę darbuotojai buvo specialiai pasiruošę. Jie vilkėjo specialius kostiumus, buvo užsidėję respiratorius. Apsispręsta kuopti pro langą, į gatvės pusę.

"Manėme, kad taip bus patogiau. Pastatėme konteinerį, padarėme lovį, per kurį patogiau mesti šiukšles, aptvėrėme teritoriją. Per laiptinę visko nešti nenorėjome", – tvirtino V.Barakauskas.

Pradėjus kuopti moters sukauptą "turtą", smarvė pasklido po visą Sportininkų gatvę.

Procedūrą stebėjo ne tik moters kaimynai, praeiviai, bet ir aplinkinių namų gyventojai.

Šiukšlės buvo metamos į didelį 12 kubinių metrų dydžio konteinerį.

Paprastai į tokį yra kraunamos didžiosios atliekos. Konteineris po pietų jau buvo pripildytas.

"Manau, kad gali prireikti ir trijų konteinerių. Sunku pasakyti, ar šiandien spėsime iškuopti visą butą. Viduje – kalnai šiukšlių. Situacija baisi. Nežinia, kiek laiko čia stovi viskas. Moteris tvirtino, kad tai per 18 metų užgyventas jos turtas", – vakar pasakojo V.Barakauskas.

Valant butą, neišvengta ir sužeidimų. Vienas darbuotojas įsipjovė pirštą į stiklus. Valytojus puolė ir moters katinas.

Pasak gyventojų, anksčiau senolė laikė šunį ir daug kačių. Dabar buvo likęs tik vienas.

"Išprotėjęs ir agresyvus katinas. Puolė ant žmogaus. Juokas pro ašaras. Situacija ir tragiška, ir komiška", – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gib

Gib portretas
nu cia ne pirma karta pas ta senaite iskrauna tas suksles pres pora metu buvo tas pats visa vilkika prikrove sukslu

viskas aisku,

viskas aisku, portretas
Kad tai ligota, senyvo amžiaus moteris. Gaila, kad sūnus nesirūpina. Didžiulė jam GĖDA. Socialiniai darbuotojai galėjo pasirūpinti, kad įkalbėti ją pasigydyti, atsigulti į ligoninę, palydėti ją. Kuom užsiima socialiniai darbutojai??? Didele pagarba kaimynams už kantrybę. Gaila, kad p. Daujotienė tik taip sugebėjo spręsti apgyvendinimo klausimą. Ir tiek metų p. Daujotienė dirba savivaldybėje įvairiose pareigose....

ką jie dirba?

 ką jie dirba? portretas
Man protu nesuvokiamas ponios Daujotienės siūlymas. Mieste tiek savivaldybei priklausančių gydymo, globos įstaigų, o Departamento Vadovė siūlo--- kaimynams naštą! Nakvynės , globos namai Žalgirio gatvėje, palaikomos slaugos ligoninė Donelaičio gatvėje, Moterų krizių centras pustuštis, psichikos įstaigų- visas tuntas... mūsų mieste! Ar tie klerkai savo įstaigų nesusiskaičiuoja? Greit mes jų visų pačių nebesuskaičiuosime, o darbo kaip nedirba, taip nedirbs! Kiek pensininkių ir pensininkų savivaldybės administracijoje sėdi, ponai politikai? Ar čia kokie senelių namai? Ar nėra kuo ninų, audrų pakeisti? Kada jaunimui užleisite vietas, kad visai neišemigruotų?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių